Korona Sürecinde Gereken Tedbirler

Korona Sürecinde Gereken Tedbirler

Korona salgını sırasında büyükler bir şekilde kendilerini korumayı başarıyorlar, ancak çocukların henüz bu durumun ciddiyetinin farkında olmadıkları ya da çok küçük olmalarından dolayı onların sağlığını düşünmek anne ve babalara düşüyor. Anne ve babaların çocuklarına bu süreci daha iyi anlatması ve alınacak tedbirlere onları da dahil etmesi önemlidir. Hatta çocuklar için alınacak tedbirlerin biraz daha kapsamlı olması onların sağlıkları açısından oldukça faydalıdır.

Korona bulaşıcılık seviyesi oldukça yüksek olan bir virüs çeşididir. Çocuklar bu süreci yetişkinlere karşı daha basit atlatıyor olsalar da onların narin yapılarından dolayı dikkat etmeleri kaçınılmaz bir durumdur. Çocuk hastalığı hafif atlatıyor olsa da hiçbir bulgu göstermeden yetişkin ve ileriki yaşlardakilere taşıyıcı olabilir. 

Anneler Emzirmeyi Kesmemeli

Korona virüsünden şüphe eden bir annenin hemen sütü kesmesi ve bebeklerini öpmemesi gerekir. Bebekleriyle aralarındaki mesafe zor olsa da 1,5 metre olması faydalı olacaktır. Annenin bu süreçte mutlaka bebeğini emzirmesi gerekiyorsa o zaman çift maske, eldivenle yapması faydalıdır. Ancak sütü pompa ile sağarak vermek en mantıklısı olacaktır. 

Yeterli ve Dengeli Beslenilmeli

Korona sürecinde evde uzun süre boyunca kalmak zorunda kalıyoruz, dolayısıyla çok aktif olan bir aile için bu hiçte kolay süreç değil. Bu süreçte tatlı ve şekerden uzak durmak, un ve hamur işlerinden kaçınmak gerekir. Bu ürünlerin aşırı tüketiliyor olması koronadan sakınırken obezite tehlikesini çağırmak anlamına gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirecek olan besinler idealdir. Baklagiller, yoğut, kırmızı et bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tüketilmelidir. C vitamininin günlük düzenli miktarda alınması şarttır. 

Supradyn All Day, birçok mineral çeşidi ve konezim Q10 (ubikinon) ile formülize edilmiş bir multivitamin takviyesidir. İçeriğinde C ve B kompleks vitaminleri bulunur.

Korona’nın Çocuk Psikolojisine Etkisi

Korona’nın hepimizin güncel yaşam rutininde ciddi değişiklikler oluşturduğunu düşündüğümüzde en az bizim kadar çocuklarında bu süreçten psikolojik olarak etkilendiklerini biliyoruz. Bu nedenle çocukların psikolojik sorunlar yaşaması normaldir. Önemli olan çocuğu olabildiğince aktiviteye yönlendirmektir.

Korona’ya karşı vücudunuzu dirençli hale getirecek olan vitamin sağlık ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: korona, covid 19, corona, koronavirüs, coronavirus, korona tedbirleri, korona tedbirleri nelerdir
Mayıs 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR