Köpeğiniz İçin En İyi Yaş Mamayı Seçmek

Köpeğiniz İçin En İyi Yaş Mamayı Seçmek

Köpeğinizin besin ihtiyaçları söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken pek çok şey nokta bulunmaktadır. Bir köpek maması seçerken akılda tutmanız gereken üç ipucu bulunmaktadır. Bu üç nokta, köpeğinizin yaşı, besin ihtiyaçları ve sunum seçenekleridir. Bu nedenle sizler için bu noktalar hakkında kısa bilgiler derledik.

Köpeğinizin Yaşı

Köpeğinizin hayatının her aşamasında beslenme önemli olmaktadır. Köpeğiniz birinci yaşı ya da yedinci yaşı gibi onun için önemli doğum günlerinden birine ulaştığında uygun köpek mamasına geçiş yapma zamanı gelmiş demektir. Her yaşın kendine özel bir mama seçimi olmalıdır.

1 Yaşın Altındaki Yavru Köpekler, Hamile ve Yavrularını Emziren Evcil Hayvanlar

Yavru köpeğinizin enerjik yaşam tarzına ayak uydurmanın yanı sıra sağlıklı beyin, göz ve iskelet gelişimini desteklemek için yalın proteinden kaliteli balık yağına kadar özel olarak formüle edilmiş içeriği sahip mamalar tercih edilmelidir.

Yetişkin Köpekler (1-7 Yaş)

Yetişkin köpek maması, köpekleri en hareketli zamanlarında sağlıklı tutmak için, günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmak üzere yüksek kaliteli malzemeler, antioksidanlar ve omega-6 yağ asitleri arasında doğru denge kurulmalıdır.

Yaşlı Köpekler İçin Mama (7+ Yaş)

Köpeğiniz altın yıllarına girerken beslenme gereksinimleri açısından, bitkisel gıdalar ve L-karnitin gibi hareketlilik ve beyin fonksiyonuna dönük daha spesifik ihtiyaçları olacaktır. Bu nedenle daha özel yaş mamalar seçmeniz gerekmektedir.

Besin İhtiyaçları

Doğru beslenme, köpeğinizin hayatını değiştirebilmektedir. Bu nedenle de oldukça önemlidir. Ancak, beslenme ihtiyacı ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan ilki her köpeğin ihtiyacı olan şekildeyken diğeri de özel sağlık sorunu olan köpekler için uygulanması gereken şartlardır. Bu nedenle bu iki kriteri iyi değerlendirmek doğru bir köpek maması için önemli olmaktadır.

Sunum Seçenekleri

Köpeğinizin ağzına tam uyacak şekilde tasarlanmış mama taneciği yapısından yaş köpek mamaları ve lezzetli güveçlere kadar, her bir öğünü reddedilemez hale getirmek için pek çok seçenek bulunmaktadır.

Bunlardan biri kuru köpek mamalarıdır ve köpeğiniz sanki bir çerez yiyormuş gibi bir hisse kapılabilmektedir. Oysa yaş mamalar ise daha sulu ve daha yumuşak dokulu olduğu ve Pedigree Junior Tavuklu Yavru Köpek Konservesi gibi özel seçenekleri sayesinde köpeğiniz onu ödüllendirdiğinizi düşünmektedir. Bu durumda daha sadık bir köpek olması noktasında çok etkili olabilmektedir.
Etiketler: yaş mama, köpek maması, köpekler için yaş mama, yavru köpek maması, yetişkin köpek maması
Mayıs 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR