Kömür Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Kömür Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Kömür denildiğinde herkesin biraz kafasının karışması normal, ancak daha önce kömür maskesi yapan birinin de bu maskenin faydalarını gördüğünde tekrardan yapması muhtemel sonuçtur.

Kömür maskesinin cilt üzerinde çok büyük faydaları vardır, ancak bu faydaları anlatmadan önce kömür maskesinin ne işe yaradığını belirtmek mantıklı olacaktır.

Kömür Maskesi Ne İşe Yarar?

Kömür maskesi anti-bakteriyel özelliğe sahiptir, bu da cildin temizlenmesini ve bakteri oluşumunu engeller. Kömür maskesi sadece cildin temizlenmesinde değil aynı zamanda içeriğindeki maddeler nedeniyle ciltteki toksinleri emerek cildin temizlenmesine neden olur.

Kömür maskesinin faydaları nelerdir?

Kömür maskesi cilt üzerinde biriken kirleri adeta bir mıknatıs gibi çeker ve böylelikle ciltteki tıkalı gözenekler açılarak cildin nefes alması sağlanmış olur.

Kömür maskesinin faydalarından birisi de sivilce ve aknelere iyi geldiğidir. Ciltteki sebum gözeneklerin tıkanmasına neden olur ve bu da ciltte sivilcelenme yapar. Eğer doğal bir sivilce ilacı isteniyorsa kömür maskesi bunun için ideal çözümdür. Ciltteki bakterileri yok ederek aknelere karşı savaşmada yardımcı olur.

Bazı ciltler olması gerektiğinden daha fazla yağa sahiptir. Kömür maskesi ise ciltteki bu yağ dengesinin kontrol altına alınmasını sağlar. Ciltteki ölü derileri ayırarak fazla yağı içine çeker. Bu şekilde cilt daha parlak ve ışıltılı bir görünüm kazanır.

Dermokil Bambu Kömürlü Kil Maskesi herkesin evde kendisi yapabileceği bir üründür. Kil, kömür, özel katkıları ve uygulama şekli ile etkili ve doğal bir bakım sağlarken, sizlerin de yapacağı ilave karışımlarla maske yapımına dahil olma keyfi yaşatır.

Doğru yapılan maskeler cildimiz için her zaman fayda sağlayacaktır. Ancak maske uygulamadan önce bilmeniz gereken şey cildinizdir. Çünkü her cilt birbirinin aynısı değildir. 

Kömür Maskesi Nasıl Uygulanır?

Kömür maskesinden fayda sağlayabilmeniz için öncelikli olarak cildinizi temiz olması gerekir. Temizlenmiş olan cilde uygulayacağınız maske kirleri hapseder ve maskenin cildinizle nüfuz etmesine katkı sağlar.

Cildi temizledikten sonra fırçayla masaj yapar gibi maskeyi yavaşça sürebilirsiniz. Yüzünüzde 15 dakika kurumasını bekledikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

Cilt bakım ürün çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: kömür maskesinin cilde faydaları nelerdir, kömür maskesi ne işe yarar, maskeler, cilt bakımı
Aralık 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR