Koltuk Altı Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Koltuk Altı Bakımı Nasıl Yapılmalı

Daha sağlıklı ve temiz bir vücuda sahip olmak için rutin bakımımızı yapmamız gerekir. Bunlardan biri de koltuk altı bakımıdır. Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kazakların yerini elbise ve tişörtlerin alacak olması koltuk altı bakımına daha da dikkat etmemize neden olur. Koltuk altı bakımını ihmal etmediğiniz sürece terleme gibi pek çok sorununu üstesinden gelebilirsiniz.

Terlemek vücudumuzun normal fonksiyonlarından biridir. Genellikle koltuk altlarında meydana gelen terleme sorunu pek çok sorunu beraberinde getirir. Yaz aylarında daha çok şikayet ettiğimiz terleme sorunu vücut bakımınıza dikkat etseniz de kötü kokmanıza sebep olabilir.  Terleme sorunu önlenebilir ve koku oluşumunun önüne geçilebilir. Bunun için koltuk altı hijyenine dikkat edilmesi ve rutin bir temizlik ve bakım rutini oluşturulmalıdır.

En Sık Yaşanan Koltuk Altı Problemleri

Koltuk Altı Kararması

Birçok problem nedeniyle koltuk altı kararması söz konusu olabilir. Özellikle yaz aylarında görsel olarak rahatsız eden ve hareket özgürlüğünü kısıtlayan bu durum sizi mutsuz edebilir. Koltuk altı bakımınızı düzenli yaparak kötü görüntünün azalmasına sağlayabilirsiniz.

Terleme

En sık yaşanan koltuk altı problemi olan terleme sosyal hayatta yaşanan rahatsız edici bir durumdur. Terleme vücudumuzun normal fonksiyonları arasında yer alsa da gün içerisinde koltuk altınızda kötü koku oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle bu durumun önüne geçilmesi gerekir. Koltuk altı terlemesi ve terinizin kokması için ilk olarak sık sık duş almak gerekir. Ayrıca düzenli olarak deodorant kullanımı da oldukça önemlidir.

Koltuk Altı Temizliği Nasıl Olmalı?

Koltuk altının temiz olması koltuk altı bakımının ilk koşuludur. Bu nedenle ilk olarak koltuk altınızın temiz ve yeni yıkanmış olması gerekir. Her gün duş almanız koltuk altı terlemesi ve kötü kokunun önüne geçecektir. Özellikle yaz aylarında günlük duş almak koltuk altınızın temiz olması açısından önemlidir.

Koltuk altınızda kokuya sebep olan en önemli problemlerden biri de koltuk altı tüylerinizdir. Bu tüylerin düzenli olarak temizlenmesi bakterilerin barınacak yer bulamaması nedeniyle kötü kokunun önüne geçmenize yardımcı olacaktır. Ancak temizlenmiş bir koltuk altı koku oluşumunun tek başına önüne geçmeye yetmeyebilir. 

Driclor Solution Roll-On Antiperspirant en çok terleyen bölgelerde aşırı terlemenin önüne geçer. Sadece yaz aylarında, güneşli ya da sıcak ortamlarda terleyen kişilerin değil normal koşullarda bile sürekli terleyen kişiler için özel olarak geliştirilen bu ürün aşırı terleme problemine çare olur. Driclor Solution’u kullanmaya başladığınız ilk günden itibaren etkisini gözlemleyebilirsiniz.

Sebamed Deo Active Sprey cildin pH’ını sürekli olarak 5.5’ta tutarak kötü kokuya sebep olan bakterilerin çoğalmasını önler. Ter salgısına hasar vermeden ciltte ve ter bezlerinde tahrişleri önler.
Etiketler: deodorant, koltuk altı bakımı, koltuk altın temizliği, koltuk altı kararması
Mayıs 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR