Kolostrum Nedir? Kolostrumun Faydaları Nelerdir?

Kolostrum Nedir? Kolostrumun Faydaları Nelerdir?

Bebeklerin gelişimlerini sağlayabilmeleri ve bağışıklık sistemlerini güçlendirebilmeleri için 6 ay boyunca sadece anne sütüne ihtiyaçları vardır. 6 ay sonrasında katı gıdalara geçiş yapılsa bile uzmanlara göre 2 yaşına kadar anne sütü gelişim açısından çok önemlidir.

Annenin sütü doğumdan hemen sonra gelmeye başlar. İlk salgılanmaya başlayan süte kolostrum denir. Yani halk arasında ağız sütü olarak bilinen bu süt, bebeğin büyüme ve gelişimi için oldukça zengin içeriğe sahiptir.

Kolostrumun Özelliği Nedir?

Kolostrum bir bebeğin ihtiyacı olan tüm besin içeriklerine sahiptir. İçeriğinde protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineraller vardır.

Doğumdan hemen sonra salgılanmaya başlayan bu süt, daha sonrasındaki anne sütüne göre biraz daha koyu renge sahiptir. Açık kahverengi ya da koyu sarı gibi renk tonlarında olabilir, ancak renk anneye göre değişiklik gösterir.

Kolostrumun Faydaları Nelerdir?

  • Kolostrum bebekler için antibiyotik görevi görür,
  • Bebeğin üst solunum yollarını koruyarak alerjik reaksiyonların yaşanmasını engeller,
  • Bebeğin sindirimini geliştirmeye yardımcı olur,
  • İçeriğinde büyümeyi sağlayan bileşenlerden dolayı bebeğin hızlı ve sağlıklı büyümesini sağlar,
  • Bebeğin yeterince doymasını sağlar,
  • Enfeksiyon riskini azaltır,
  • Yenidoğan bebeğin sarılık riskini azaltır.

Ogansia ( Colostrum ) Kolostrum 500 mg 60 Kapsül, 11 yaş üzeri yetişkinler için günde 2 kapsül olarak bol su ile tüketilmesi tavsiye edilir.

İlk anne sütünün faydaları yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı çok önemlidir ve bir damlasının bile bebeğe faydası vardır. Bebekleri koruyan kolostrum artık takviye edici gıdalar içerisinde eklendiğinden çocukların gelişimlerine olumlu katkı sağlanabiliyor.

Kolostrum Kaç Gün Gelir?

Kolostrum, doğumdan hemen sonra başlar ve ortalama olarak 4-5 gün boyunca gelmeye devam eder. Yenidoğan bir bebek için oldukça kıymetli olan bu süt, azalmaya başladıkça annenin süt rengi de beyaz tonlarına doğru dönmeye başlayacaktır. 

Anne ilk günlerde salınan süt miktarını az görebilir, ancak bu dönemde bebeğin midesi çok küçük olduğundan dolayı bebek azar azar besleneceğinden dolayı yeterli gelecektir.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kolostrum nedir, kolostrumun faydaları nelerdir, kolostrumun özelliği nedir, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Aralık 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR