Kolonya Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kolonya Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kolonya geçmişten bugüne gelen kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Misafire hoş geldin demenin en kolay ve en kokulu yöntemi olan kolonya gelenekselleşmiş olan bir üründür. Bayram ziyaretlerinde ya da hasta ziyaretlerinde hediyelik olarak da götürülebilen kolonyanın sayısız tercihi vardır. Bunun için kolonya her evde ve her mekanda olması gereken bir ürün olarak yerini almıştır.

Dünyada tüm sektörlerde ciddi bir rekabet söz konusuyken Türkiye’de kolonya sektöründe bu rekabet çok ciddi rakamlara gelmiştir. Bunun için kolonyanın gerçeği gibi sahteleri de vardır.

Aşağıda gerçek bir kolonya satın almak istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerekiyor açık bir şekilde belirtilmiştir.

Kolonya pandemi sonrasında daha fazla tüketilmeye başlamışken ilk akla gelen marka da Eyüp Sabri Tuncer olmuştur. Eyüp Sabri Tuncer Klasik Limon Kolonyası 80 Derece Cam Şişe pandemiye karşıda en etkili dezenfektanlardan bir tanesidir. Kolonyanın içeriğinde bulunan etik alkol, dionize su ve esans sayesinde bu korumayı sağlayabilir.

Kolonya Seçerken İlk Olarak Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Kolonyanın içeriğinde alkol vardır, ancak bu alkol etil olduğundan dolayı içildiğinde vücuda zarar verir. El ve yüze sürüldüğünde ise içeriğindeki esans sayesinde koku bırakır. Bunun için güçlü bir mikrop öldürücüdür.

Kolonya satın alırken öncelikli olarak markaya önem verilmesi gerekir. Çünkü her markanın kolonya konusunda başarılı olmadığını söyleyebiliriz. Kolonya da derece etkinliğini gösterir bunun için eğer mikrop öldürücü özelliği ön plana çıkarılmak isteniyorsa 80 derecenin altında seçilmemesi gerekir. Bunun altında dereceye sahip olan kolonyaların mikrop öldürücü etkisi yoktur.

Kaliteli kolonyanın elbette güvenilirliği görüntüsüyle de alakalıdır. Bunun için seçtiğiniz kolonyanın kutusuna da dikkat edilmesi gerekir. Kutu üzerinde kolonyanın içeriği mutlaka yazmalıdır.

Piyasada 60–70 ve 80 derece gibi kolonyalarda vardır, ancak bunlar arasında en kaliteli olanı 80 derecelik kolonyalardır. Kolonyanın şişesi de kalitesi açısından önemlidir. Plastik şişeler zamanla içeriğindeki maddelerin ısınmasından dolayı kolonyanın kalitesinin düşmesine neden olur bunun için cam şişedeki kolonyalar her zaman daha iyidir.

Kolonya çeşitlerini incelemek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kolonya seçerken nelere dikkat etmeliyiz, kolonya neyden yapılır, sağlıklı yağlar
Aralık 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR