Kolonya Kullanımı ve Kolonyanın Faydaları

Kolonya Kullanımı ve Kolonyanın Faydaları

Kolonya özellikle son dönemlerde sadece ülkemizde değil neredeyse tüm dünyada kullanılmaya başlayan ve büyük bir yükseliş yaşayan önemli ürünlerden biri olmaktadır. Ancak, şu sıralar oldukça popüler olan kolonyanın tarihi ne zamana kadar uzanıyor merak konusu olabilmektedir.

Kolonya bilinene göre ilk kez 1300'lü yıllarda Almanya'nın Köln şehrinde üretilen bir ürün olmaktadır ve daha sonrasında da Almanya'dan İtalya’ya, Fransa’ya ve İspanya'ya da geçmiştir. Ancak asıl dünyaya yayılışı 15. yüzyıldan sonra gerçekleşmiştir ve günümüzde de hala tıbbi ve kozmetik amaçlarla kullanılmaktadır. Bu nedenle sizler için kısaca kolonyanın faydalarını derledik.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan birçok kolonya türü bulunmaktadır. Bunları tek tek saymak zor olsa da genel hatlarıyla, tütün kolonyası, limon kolonyası, yasemin kolonyası, mandalina kolonyası, beyaz zambak kolonyası ve benzeri şeklinde uzayıp gitmektedir.

Kolonyanın Faydaları Nelerdir?

Kolonyanın birçok faydası bulunmaktadır. Kolonyanın hem cilde hem de sağlığa faydaları vardır.

Ferahlık Verir

Sıcak yaz günlerinde Eyüp Sabri Tuncer Klasik Limon Kolonyası gibi limon temelli kolonyaların kullanılması insana ferahlık vermekte ve serinlemesine yardımcı olmaktadır.

Sakinleştirir

Kolonyaların sakinleştirici yönlerinin olduğu bilinmektedir ve sinirli, üzgün veya kızgın olunduğunda kolonya sürmek ya da hafifçe koklamak iyi gelecektir.

Ayıltıcı Etkisi Vardır

Türk kültüründe oldukça yaygın olan kolonyanın bir diğer faydası da özellikle baygınlık geçiren kişiler üstünde ayıltıcı bir etkisinin olmasıdır.

Güzel Kokar

Kolonyalar genellikle güzel kokan ve ter kokusunu da gideren ürünler olmaktadır. Özellikle Dermokil Limon Kolonyası gibi kaliteli kolonyaların birçok çeşidinin bulunması da kişinin kendi hoşuna giden kokuyu seçebilmesine imkân sunmaktadır.

Bakterilere Karşı Korur

Günümüz şartları göz önüne alındığında mikrop ve bakterilere karşı korunmanın en pratik yollarından birinin de kolonya olduğu birçok bilim insanı tarafından teyit edilmiş bir bilgi olmaktadır.

Misafirlere İkram Edilir

Evimize gelen misafirlere kolonya ve şeker gibi ikramlarda bulunmak aynı zamanda da köklü kültürümüzün bir ürünü olmaktadır ve 19. yüzyılda başlayan bir gelenek olmaktadır.

Baş Ağrısını Giderir

Başınız ağrıdığında şakaklarınıza sürüp masaj yaptığınızda kolonyanın ağrıyı hafifleteceğinizi görmeniz mümkündür.

Tıbbi Amaçlı Kullanılır

Günümüzde bu durumla çok sık karşılaşılmasa da geçmiş yıllarda kolonya tıbbi bir ürün olarak kullanılmaktaydı.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: kolonya, kolonya kullanımı, kolonya faydaları
Haziran 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR