Kolajen Kaybını Nasıl Azaltabiliriz?

Kolajen Kaybını Nasıl Azaltabiliriz

Kolajen vücudun kendisi tarafından üretilen bir protein türüdür. Değerli olan bu protein cildin genç görünmesini, pürüzsüz olmasını ve parlak görünmesini sağlar. Yaşla birlikte vücuttaki kolajen miktarı azalmaya başlar ve doğal olarak cilt esnek yapısını kaybederek daha solgun bir hal almaya başlar.

Kolajen her ne kadar gençlerde fazla olsa da yaşadığımız sürece vücudumuz bunu üretmeye devam edecektir. Yaşlandıkça azalan bu protein miktarını dengelemek ve fazlalaştırmak içinde dışarıdan takviye edici gıdalar şeklinde almak gerekir. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan kolajen miktarını da sağlamış olursunuz.

Cildinizi Zararlı Etkenlerden Korumalısınız

Cilt vücudun koruyucu kalkanıdır. Bu koruyuculuğu kaybetmemesi içinde mutlaka gerekli hassasiyeti göstermek gerekir. Sigara, güneş ışınları ve şeker gibi maddeler cildin hassasiyetini yavaşlatır ve birtakım sorunların yaşanmasına neden olur.

Sigara Kullanmayın

Sigara vücudumuzdaki pek çok organa olduğu gibi cildimize de zarar verir. Bunun en büyük nedenlerinin başında ise vücudumuzdaki kolajen miktarını azaltmasından kaynaklıdır. Yapılan araştırmalara göre sigara %18-22 arasında vücudumuzdaki kolajen miktarını azaltıyor.

Güneşten Uzak Durun

Güneş cildimize faydalı olduğu kadar zararlı olan bir yapıya sahiptir. Cildi fazla güneş altında bıraktığınızda kolajen miktarını azaltırsınız. Bunun için cildinize güneş kremi sürmek ve güneşin dik geldiği saatlerde güneşin altında durmamak gerekir.

Şekerden Uzak Durun

Şeker vücuttaki kolajen üretimini sekteye uğratan bir maddedir. Özellikle işlenmiş gıdalarda bulunan şeker miktarının fazla ve zararlı olması kolajen miktarının da azalmasını sağlayacaktır.

Vücuttaki kolajen miktarını azaltan konulardan bazıları da stres, beslenme, düzensiz uyku, kirli hava ve hareketsiz yaşamdır. Bunlara karşı mücadele ederken Osende Beauty Collagen Günlük Tüp 30x40 ml kullandığınızda vücudunuzun ihtiyacı olan desteği de takviye edici gıda olarak sağlayabilirsiniz.

Düzenli Uyku Çok Önemlidir

İnsan uyuduğu zaman vücut dinlenmeye geçerken bazı organlar, proteinler ve vitaminlerde gün boyunca meydana gelen hasarı onarmaya çalışır. Uyurken yapılan bu işlemler sonrasında kişi bir sonraki güne daha dinç başlarken bu bir düzenlilik haline getirdiğinde yaşam konforunu da artırmış olur.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: kolajen, kolajen kaybı, takviye edici gıdalar, kolajen nedir, kolajen hapı, osende kolajen
Şubat 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR