Koenzim Q10 Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Koenzim Q10 Ne İşe Yarar - Faydaları Nelerdir

Vücudun düzgün olarak çalışabilmesi için gereksinim duyduğu vitamin ve mineraller vardır. Vitamin ve minerallere ek olarak vücutta üretilen bazı ek maddeler de bulunur. Bu ek maddelerden biri de koenzim Q10’dur. Vücudun doğal olarak ürettiği bu bileşiğin yaş ilerledikçe üretimi azalır. Bu nedenle bu bileşiklerin takviye edici gıdalar olarak vücuda alınması gerekir.

Koenzim Q10 Özellikleri

Koenzim Q10 (CoQ10) vücutta bulunan ve hücreler içerisinde enerji üretiminde görev alan bir bileşiktir. Temel görevi, hücrede enerji üretimini sağlamaktır. Koenzim Q10 mitokondrilerde depolanarak enerji sağlamanın yanı sıra hücreleri hasarlardan ve hastalıklardan korur. Özellikle kalp, karaciğer, böbrek ve pankreas gibi organlarda ağırlıklı olarak bulunur.

Güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sistemini korur. Vücutta doğal olarak üretilen bu bileşiğin yaş ilerledikçe üretimi azalır. Bu nedenle dışarıdan takviye olarak alınması gerekir. Vücutta CoQ10 seviyesinin düşük olması durumunda diyabet ve kalp rahatsızlıkları gibi çeşitli rahatsızlıklar meydana gelebilir.

Koenzim Q10 Ne İşe Yarar?

ATP Oluşumuna Katkı Sağlar

Koenzim Q10 mitokondrilerde ATP oluşumuna katkı sağlar. Antioksidan olarak görev yapar. Bu sayede hücreleri oksidatif zararlardan korur. DNA ve protein hasarlarının önüne geçer. Serbest radikal oluşumunu önler.

Kalp Sağlığını Korur

Koenzim Q10 enerji üretimini ve kalp fonksiyonlarını artırır. İltihaplanmayı azaltır, damarları genişleterek kalp krizi riskini azaltır.

Diyabeti Önler

Koenzim Q10 insülin duyarlılığının artmasına, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Yağ parçalarını uyarır. Bu sayede obeziteye ve diyabete yol açabilecek yağ hücrelerinin birikimini azaltır.

Yaşlanmayı Geciktirir

Koenzim Q10 seviyesinin yaş ilerledikçe azalması yaşlanmaya ve belirli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Koenzim Q10 hücresel enerjinin önemli bir kısmını üreten mitokondrilerde ATP üretimine katkı yapar. Bu durum hücrelerin genç kalmasına yardımcı olur. Koenzim Q10 oksidatif stresi önler, yaşlanma esnasında hücre aktivitesinin gelişimine katkı sağlar.

Cildi Korur

Cildimiz çeşitli etkilere gün içerisinde maruz kalır. Zamanla nemi azalan cilt incelmeye ve sarkmaya başlar. Koenzim Q10 antioksidan korumayı artırır. Bu sayede cildi nemlendirir. Ciltte meydana gelen hasarların ve cilt yaşlanmasının azalmasına yardımcı olur.

Koenzim Q10 Nasıl Kullanılır?

Koenzim Q10 takviye edici gıda olarak tüketilebilir. Yağ ve yağ içeren gıdalarda vücuda alındığında daha iyi emilim sağlar. Jel kapsül, kabuklu kapsül, oral sprey ve tablet gibi çeşitli formlarda bulunur.

Supradyn Koenzim Q10, multivitamin, mineral ve koenzim Q10 içeren bir takviyedir. Yetişkinler için günde 1 tabletin 1 bardak su ile tüketilmesi tavsiye edilir.

Dinamis Koenzim Q10, E vitamini ve koenzim Q10 içeren takviye edici gıdadır. Günde bir kere yumuşak kapsül yemeklerden sonra tüketilmelidir. Hamilelik ve emzirme dönemi ile hastalık ya da ilaç kullanılması durumunda doktora danışılarak tüketilmesi en sağlıklısıdır.
Etiketler: koenzim q10, koenzim q10 faydaları, koenzim, supradyn, supradyn koenzim q10
Nisan 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR