Kışın Cilt Bakımı İçin İpuçları

Kışın Cilt Bakımı İçin İpuçları

Cildi korumak ve bakım yapmak için genellikle yaz ayları beklenmektedir ve kış aylarında cilt bakımları biraz geri plana atılmaktadır. Ancak, cilt bakımına yalnızda yaz aylarına yoğunlaşmak doğru değildir. Çünkü, cildin her zaman bakıma ihtiyacı olmaktadır.

Özellikle de kış aylarında daha da çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü, kış mevsiminde yaşanılan rüzgâr, fırtına, soğuk havalar gibi birçok etken cildi mahvetmektedir. Bu nedenle sizler için kısaca kışın cilt bakımı nasıl yapılmalı konusunda ipuçları derledik.

Kışın Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ellerinizi soğuktan ve kuruluktan korumak için mutlaka BioNike Proxera Vücut Nemlendiricisi gibi nemlendirici kremler kullanmanız gerekmektedir. Bu nedenle dışarı çıkarken mümkünse krem sürüp eldiven giymeli ve her yıkamadan sonra mutlaka krem kullanmanız gerekmektedir.

Genellikle dermatologlar kışın parfüm sürmeyin önerisinde bulunmaktadır. Çünkü, parfümdeki kimyasallar cildi kurutabilmektedir. Bu yüzden parfüm kullanmak istiyorsanız kıyafetlerinize sürmeyi düşünebilirsiniz.

Mümkünse kış boyunca sık sık duş almanız ve cildinizi suyla beslemeniz önerilmektedir. Kışın daha az yıkanmak ters etki yaratabilmektedir.

Pul pul dökülen bir cilde sahipseniz, duştan sonra BioNike Defence Hydra5 Opthydra Kuru Ciltler İçin Yoğun Nemlendirici Krem gibi nemlendirici kremler kullanmanız ya da duş yağı kullanmanız önerilmektedir. Böylelikle cildiniz hep nemli kalacaktır.

Kış aylarında mutlaka peeling yaptırmanız önerilmektedir. Çünkü, peeling için mevsim olarak en uygun dönemlerden biri de kış ayları olmaktadır. Peeling ölü derilerden arınıp temiz bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır.

Cildinizi içten beslemek için kış boyunca bol bol su içmeniz önerilmektedir. Bunun yanı sıra yüzünüz soğuğa en çok maruz kalan noktalardan biri olduğu için Garnier Taze Karışım Kağıt Yüz Maskesi Hyaluronik gibi yüz maskeleri kullanmanız hem sizin hem cildinizin hem de yüzünüzün daha az zarar görmesine sebep olacaktır. Böylelikle de aslında sıkıntılı olabilecek durumlar bertaraf etmiş olursunuz.

Bunların yanı sıra dudak kuruluğu ve soyulmaları için nemlendirici rujlar kullanmanız önerilmektedir. Geceden dudak balmı sürerek önlem alabilirsiniz.

Cilt bakım önerileri ve ürünleri için https://www.dermoailem.com sitesine bakabilir ve hem uygun fiyatlı hem de kaliteli ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Etiketler: cilt bakımı, kışın cilt bakımı, vücut nemlendiricisi, kuru ciltler için nemlendirici, kağıt yüz maskesi
Mart 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR