Kış Aylarında Takviye Gıda Kullanımı

Kış Aylarında Takviye Gıda Kullanımı

Kış, soğuk hava, düşük bağışıklık sistemi, dengesiz beslenme ve kalitesiz uyku nedeniyle insanın kendisini en savunmasız hissettiği zamanlardır. Bunun dışında ise yazın insana kazandırdığı bazı vitaminlerin olmaması ister istemez takviye edici gıdalar kullanılmalı mı, kullanılacaksa hangilerini tercih etmek gerekir?

Aşağıda bahsedeceğimiz başlıklar kışın takviye gıda alınması yönünden faydalı olacak bilgileri içermektedir.

D Vitamini

Kış için en iyi vitaminlerden biri şüphesiz D vitaminidir. İnsanlar D vitamini ihtiyaçlarının çoğunu yazın güneşten alabilirler, ancak kışın istenildiği gibi güneş ışığı alınamıyor olması beraberinde D vitamini eksikliği yaşanmasına neden olacaktır. Uzmanlar takviye edici gıdalar söz konusu olduğunda içeriğinde D vitamini olan ürünlerin daha fazla tercih edilmesi konusunda önerilerde bulunuyor.

Glukozamin

Takviye edici gıdaların kullanılmasının birden fazla etkeni vardır. Özellikle eklem ağrılarından şikâyet eden kişiler bu takviyeler sayesinde ağrılarının da hafifletilmesini sağlayacaktır. Glukozamin, eklemlerdeki ağrıların giderilmesini sağlayan önemli bir takviye ürünüdür. Orta derecede ağrı kesici gurubunda olmasa da yapılan çalışmalarda ağrıyı ciddi anlamda düşürdüğünü göstermiştir.

Kurkumin

Kurkumin eklem iltihabının tedavi edilmesini sağlar. Özellikle zerdeçal içerisinde bulunan bu vitamin artrit tedavisinde oldukça önemli sonuç verir.

C Vitamini

Kış ayı soğuk algınlığı tehdidini de beraberinde getirir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklemek için kullanılabilecek birçok takviye vardır. Bunların en başında da C vitamini gelmektedir. Vücut C vitamini yediğimiz gıdalardan alabilir, ancak bunun için de mutlaka dengeli bir beslenmenin söz konusu olması gerekir. Eğer ki dengeli beslenmezse C vitamini istenilen oranda alınamaz ve bu da bağışıklık sisteminin güçsüz olmasını sağlar.

Dermovitamin Coenzo Antioksidan Liquid Sıvı Takviye Edici Gıda 150 ml, Koenzim Q10, Astaksantin, alfa lipoik asit ve bitki yağları içeren sıvı takviye edici gıda ürünüdür. Kışın bağışıklığınızı güçlendirerek hasta olmamanızı sağlayacaktır.

Çinko

Çinko, kışın soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklar yakalanmama veya kolay atlatabilmede önemli rol oynar. Çinko, C vitamini ile kullanıldığında oldukça etkili sonuçlar verir.

Takviye gıda çeşitlerimizi https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.
Etiketler: takviye edici gıdalar, gıda takviyesi, kış aylarında takviye edici gıda, takviye gıda kullanımı
Ocak 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR