Kış Aylarında İçilmesi Gereken Bitki Çayları

Kış Aylarında İçilmesi Gereken Bitki Çayları

Havaların soğumasıyla birlikte savunmasız yakalanan vücudumuz, bazı hastalıklara karşı zayıf düşebilir. Bu nedenle kışın beslenme alışkanlıklarını gözden geçirerek vücut direncini artıracak yiyecek ve içeceklere yönelmek gerekir. Aşağıda paylaşacağımız bitki çayları vücut direncini artırıp, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun savunma sistemini hazır hale getirecektir.

Kış Aylarında Hastalıklara Karşı Tüketilmesi Gereken Bitki Çayları

Ihlamur

Kışın insanların en çok muzdarip olduğu hastalıklar nezle ve griptir. Özellikle koronavirüs ile benzer belirtilere sahip olması insanların bu hastalıklara karşı daha temkinli olmasına neden olur. Kışın içilebilecek bitki çayları listesinin en başında ıhlamur bulunur. Ihlamur vücudun direncini artırarak savunma mekanizmasını güçlendirir ve bu sayede nezle ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağlar. Ihlamur çayının içerisine katılan bal ve limon öksürük gibi durumlarda da boğazın rahatlamasını sağlar.

Tarçın çayı

Tarçında soğuk algınlığının tedavisinde ve önlenmesinde önemli bir bitki olarak yerini almıştır. Tarçın sadece vücut direncini güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda ağrıların hafifletilmesi, midedeki rahatsızlıkların giderilmesi ve sindirim sistemindeki bozukluğun onarılmasını sağlar. Antibakteriyel özelliğe sahip olan tarçın vücuttaki enfeksiyonu atıcı bir etkiye sahiptir.

Karanfil çayı

Karanfil boğazda yaşanan enfeksiyonlara karşı etkili bir bitkidir. Antibakteriyel özelliği sayesinde kan dolaşımını hızlandırarak şişkinliğin giderilmesini sağlar.

 Hünnap Çayı

Hünnap Form Karışık Bitki Çayı 60 gr kilosunu korumak isteyenler için önerilen bir bitki çayıdır.  İçeriğinde bulunan Yeşil çay, Mate, Funda, Biberiye, Rezene, Hibiskus , Kiraz sapı , Anason, Kekik,Civanperçemi , Sarıkantaron, Stevia, Guarana , L-Carnitine gibi karışımlar olan önemli bir takviye edici gıda desteğidir.

Nane Çayı

Nane çayı hastalığın tedavisinde önemli bir etkiye sahiptir. Yüksek ateşin düşürülmesini sağlayan bu bitki çayı özellikle sindirim sistemini dengelemek için tüketilebilir. Mide bulantısına iyi gelen nane çayı eğer reflü varsa tüketilmemelidir.

Zencefil Çayı

Zencefil çayı da nezle ve gribin tedavisinde kullanılabilir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlayan bu çay sindirimin desteklenmesi için tüketilebilir.

Takviye edici gıda ürünleri için https://www.dermoailem.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: bitki çayları, ıhlamur, tarçın çayı, karanfil çayı, hünnap çayı, nane çayı, zencefil çayı
Şubat 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR