Kış Aylarında Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Kış Aylarında Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın sağlık üzerindeki etkisi çok büyüktür. Çünkü insan vücudunda enfeksiyona neden olan bakteri ve virüslerle mücadele de güçlü bağışıklık sisteminin etkisi çok büyüktür.

Bağışıklık sistemi yani başka bir isimle immün sistem, hücre ve dokulardan oluşmaktadır. Vücudun korunmasını sağlayan bu sistem sayesinde vücuttaki mikroorganizmalara karşı savaş açılır.

Kışın güneşin ışınlarından faydalanmamak ve özellikle kapalı alanlarda çok fazla kalmak gibi yaşam tarzı bağışıklık sisteminin olumsuz etkilenmesine neden olacaktır. Dolayısıyla vücuttaki değişimler, kilo alımı ve kronik rahatsızlık gibi pek çok sorun kendini göstermeye başlayacaktır. Aşağıda kış aylarında güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturulması için yapılması gerekenler belirtilmiştir.

Sağlıklı Yaşam Planlaması

Kışın daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak için öncelikli olarak sağlıklı yaşam planlaması yapmalı ve bu planlamaya uymalıdır. Sigara ya da benzeri zararlı maddeler kullanılıyorsa aranıza mesafe koymada fayda vardır. Vücudun direncini ne kadar yüksek tutarsanız immün sistemin güçlenmesini sağlamış olursunuz. Dolayısıyla kış aylarında zararlı alışkanlıkları olabildiğince azaltın ya da ortadan kaldırın.

Yeterli Miktarda C Vitamini Tüketin

C vitamini vücuda bir kalkan oluşturmakla eşdeğerdir. Dolayısıyla günlük olarak C vitamini ihtiyacınızı karşıladığınızda vücudunuzda savunma hattınızı güçlü bir hale getirmiş olursunuz. Portakal ve greyfurt gibi meyveler özellikle C vitamini alımı açısından önemlidir.  Besinlerden yeterli miktarda C vitamini alınamaması halinde Orzax Ocean Vitamin C 1000 mg 30 Tablet kullanılabilir.

Yeterli Miktarda D Vitamini Alın

Uzmanlara göre insanların kışın nezle ve grip olmasındaki en önemli neden yeterli miktarda D vitamini alamamasından kaynaklanmaktadır. D vitamini almanın yolu güneşlenmektir. Doğal olarak kışın güneşi istediğiniz kadar alamayacağınız için D vitamini bakımından zengin besinler tüketmeye gayret etmelisiniz.

Düzenli Uyku

Uyku tüm bağışıklık sistemi açısından önemlidir. Sağlıklı bir insan beslenmesine ne kadar dikkat etmesi gerekiyorsa uyku düzenine de aynı şekilde özen göstermesi gerekir. Günde en az 7 saat uyunması önemlidir. Örneğin; akşam 23.00 ile sabah 07.00 arasındaki uyku düzeni en idealdir.

Spor ve Beslenme

Beslenme ve sporun hayatımıza etkisi büyüktür. Dolayısıyla herkesin günlük spor ve beslenme düzenine dikkat etmesi gerekir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kış aylarında güçlü bağışıklık için yapılması gerekenler, bağışıklık sistemi, vitamin takviyesi, takviye edici gıdalar, c vitamini, bağışıklık güçlendiriciler
Kasım 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR