Kış Aylarında Güçlü Bağışıklık İçin Alınması Gereken Vitaminler

Kış Aylarında Güçlü Bağışıklık İçin Alınması Gereken Vitaminler

Bağışıklık sistemi insan vücudunun bakteri ve virüslere karşı korunmasını sağlar. Diğer bir adıyla immün sistem, hücre ve dokulardan oluşur. Vücudun korunmasını sağlayan bu sistem vücutta enfeksiyona neden olabilecek mikroorganizma ile karşılaştığında vücuttan atmak için savaşır.

Kışın güneş ışığının az olması, kapalı ortamlarda daha çok kalmak, hareketsiz yaşam tarzı bağışıklık sisteminin ve metabolizmanın olumsuz yönde etkilenmesine neden olur.

Bu yazımızda, kış aylarında daha güçlü bir bağışıklık için uygulanması gereken yaşam önerilerini sizler için sıraladık.

Yaşam Stratejinizi Gözden Geçirin

Kışın daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak için önce yaşam tarzınızı gözden geçirmeniz gerekiyor. Sigara ve benzer tütün ürünlerinden, alkolden ve gazlı içeceklerden uzak durmak en doğru yol. Vücut direncinin düşmesine neden olabilecek tüm zararlı alışkanlıklardan uzaklaşmalısınız.

C Vitamini Tüketin

Kışın yeteri miktarda C vitamini almak gribe karşı savunma sisteminizi daha fazla güçlendirecektir. Günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamak için portakal ve mandalina gibi meyveler tüketmelisiniz. Sunlife Samberry Takviye Edici Gıda 20 Efervesan Tablet, kara mürver, C vitamini ve Çinko minerali içeren takviye edici bir gıdadır. Kışın bu takviye edici gıdayı alarak vücut direncinizi daha çok artırabilirsiniz.

Günlük D Vitamini Tüketin

D vitamini eksikliği halinde nezle ve gribe yakalanma ihtimaliniz daha fazla artar. Vücuttaki D vitaminini artırmanın yolu yeterli miktarda güneş almaktır. Ancak kışın kapalı ortamlarda geçirilen zamanın daha fazla olması ister istemez yeterli miktarda güneş alamamaya neden olur. Takviye edici gıdalar kullandığınızda vücudunuzun bu ihtiyacını ortadan kaldırmış olursunuz.

Bitkisel Ürün Tüketimine Dikkat Edin

Bitkisel besinlerin bağışıklık sistemi üzerinde pek çok olumlu etkisi vardır. Kışın zayıflayan bağışıklık sistemi yararlı mikroorganizma içeren besinlerle desteklenmelidir. Kefir, yeşil çay ve sarımsak gibi besinleri tüketmek bağışıklık sisteminin güçlenmesine neden olacaktır.

Uyku Düzeni Oluşturun

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarından birisi de uyku düzenidir. Günlük en az 7 saat mutlaka uyumalısınız. Üzerinde ya da altındaki uyku kalitesi olması gereken düzeyde değildir.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: güçlü bağışıklık sistemi, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri, vitaminler
Mart 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR