Kış Aylarında El, Ayak ve Tırnak Bakımı

Kış Aylarında El, Ayak ve Tırnak Bakımı

Bakım her kadın için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Ancak el, yüz ve cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Her ne kadar düzenli bakım yaptığınızı düşünüyor olsanız da yine de uzman tavsiyelerine kulak vererek yapacağınız bakım, sizi çok daha genç ve pürüzsüz bir cilde kavuşturacaktır.

Cilt ve el bakımı konusunda en çok zorlandığımız dönem kış mevsimidir. Çünkü cilt soğula doğrudan temas halinde olan bir organdır. Bunun için hassasiyetini göz önünde bulundurmak gerekir. Aşağıda kış aylarında el, ayak ve tırnak bakımı nasıl yapılması gerekir? detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Kışın Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?

Kışın güneşin etkisini kaybetmesiyle birlikte tırnaklarda sararmalar meydana gelebilir. Bunun önüne geçebilmek için gün aşırı tırnaklarınızı menekşe yağı ile silmeniz gerekir. Bu sayede tırnaklarınızın sararmasını engellemiş olursunuz.

Dış fırçası ve macun yalnızca dişler için değil aynı zamanda tırnaklarınız içinde faydalı olacaktır. Tırnaklarınıza sürdüğünüz diş macununu 5 dakika boyunca bekletip sonrasında ılık suyla yıkadığınızda sağlıklı tırnaklara kavuşmuş olursunuz.

Maden suyu da tırnakların bakımında kullanılabilir. 2 yemek kaşığı maden suyuna süt ilave edip 5 dakika boyunca tırnaklarınızda bekletin. Sonrasında törpüledikten sonra durulayabilirsiniz. Incia %100 Doğal Tırnak Bakım Balsamı 15 ml tırnaklarınızın bakımı için kullanabileceğiniz tavsiye edilen bir üründür.

Kışın Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?

Ayak bakımı özellikle kışın çok önemlidir. Ayağınıza yapacağınız bakımı ise mevsime göre değiştirmeniz gerekir. Ayaklarınızı akşam ılık sabunlu suyla yıkadığınızda mantar oluşumunu engellemiş olursunuz. Topuk ve parmaklarda nasıl oluşmaması için mutlaka kaliteli ayakkabılar giymelisiniz. Ayaktaki ölü derilerin uzaklaştırılması için peeling yapabilirsiniz.

Kışın El Bakımı Nasıl Olmalı?

Özellikle kışın ellerde çatlama ve kuruma en büyük problemlerin başında gelir. Bununla baş edebilmek için mutlaka bol su içmelisiniz. Her ne kadar kışın su tüketimi az olsa da günlük olarak 2 litre su tüketilmesinde fayda vardır. Eller kışın soğuk ya da sıcak suyla kesinlikle yıkanmamalıdır. Ilık su ve sabun doğal bir temizleyici ve ellerinizin yumuşak kalmasını sağlayacaktır. 

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: el bakımı, tırnak bakımı, nemlendirici krem, tırnak bakım balsamı, tırnak bakımı, ayak bakımı
Şubat 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR