Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları

Mevsimlerde yaşanan sert değişimler, insanların uyku düzenin bozulmasından tutunda sindirim sisteminin çalışma düzenine varıncaya kadar pek çok şeyi etkilemektedir. Vücutta yaşanan bu değişimler beraberinde vücut sisteminde dalgalanmalara neden olurken alerjik hastalıklara yatkın olan kişilerde viral enfeksiyon riskini de artırmış olur.

Sonbahar ve kış aylarında bağırsak sisteminin zayıflaması güçlendirmeyi zorunlu kılarken aşağıda bahsedeceğimiz önemli hususlar kişinin korunmasında etkili olacaktır.

Sağlıklı ve Dengeli Beslenme

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yolu yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmekten geçer. Doğru ve yeterli miktarda alınan vitamin ve minerallar dengeli ve yeterli beslenmeyi sağlayacağı gibi bağışıklık sisteminin de güçlenmesini sağlayacaktır. Eğer aşağıda bahsedeceğimiz vitaminler dengeli bir şekilde alınamıyorsa bu durumda takviye gıdalar tercih edilebilir.

B2 Vitamini

B2 vitaminin bakteriyel enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırdığı bilinmektedir. Bunun için içeriğinde B2 vitamini bol miktarda bulunan peynir, badem, yumurta, sığır-kuzu eti, mantar ve susam gibi yiyeceklerin tüketilmesi gerekir.

A Vitamini

A vitaminin eksik olması halinde bağışıklık sisteminde önemli bir zayıflama meydana gelecek, bu da bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu savunmasız bırakacaktır. A vitamini yönünden eksik beslenen kişiler enfeksiyon hastalıklarına daha sık yakalanır. Bunun için yapılması gereken ise ıspanak, havuç, kara lahana, keçi ve inek sütü, yumurta, balıklar, yoğurt gibi besinlerin sıkça tüketilmesi gerekir.

B6 Vitamini

B6 vitamini de diğer vitaminler gibi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Esmer pirinç, toz acı biber, çam fıstığı, tarhun otu, sarımsak, adaçayı B6 vitamini açısından zengindir.

C Vitamini

C vitamini antiviral ve anti bakteriyel etkiye sahip olduğu için bağışıklığın güçlenmesini sağlar. özellikle gribal enfeksiyonlara karşı C vitamini takviyesi alındığında koruyucu bir etki gösterir. C vitamini yönünden zengin olan besinler ise turunçgiller, yeşilbiber, maydanoz, kiraz, kavun şeklinde sayılabilir. Propolis Çinko D3+C Vitamini Shot 12'li Kutu, C vitamini eksikliği yaşayanlar için önerilebilir.

D Vitamini

Vücut D vitaminini güneşten karşılar, ancak kışın güneşle temasın az olmasından dolayı D vitamini eksikliği yaşanabilir. Yapılan araştırmalara göre D vitamini antimikrobiyal bir tepki oluşturarak vücudun bakterilerden korunmasını sağlar.

E Vitamini

Vücutta olması gereken serbest radikaller E vitamini sayesinde tutunur. Soya, susam,  ceviz, badem,  fıstık gibi besinler önemli bir E vitamini kaynağıdır.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: takviye gıdalar, dengeli beslenme, vitamin, vitaminler, takviye edici gıdalar
Ocak 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR