Kimler Balık Yağı Kullanmalı?

Kimler Balık Yağı Kullanmalı?

Balık yağı, insan vücudu için oldukça önemli bir destektir. Çünkü, vücut tarafından üretilemeyen ve bu nedenle de dışarıdan takviye edici gıda olarak alınması gereken bir yağ asididir.

Ülkemiz geneli incelendiğinde yeterli oranda balık tüketimi gerçekleşmediği için Femix Omega gibi balık yağı takviyelerinin dışarıdan alınması gerekmektedir. Aksi takdirde vücut balık yağından mahrum kalacaktır.

Balık Yağı Nasıl Kullanılmalı?

Balık yağının gün içerisinde nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili çeşitli görüşler bulunmaktadır. Bu nedenle de balık yağlarının gün içerisinde ne kadar oranda kullanılması gerektiğinin doktorunuza danışılması önerilmektedir.

Aynı zamanda da balık yağı seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir. Çünkü, balık yağı sanıldığının aksine bir vitamin hapı olmamaktadır. Bu nedenle de ya sıvı olarak şişelerde ya da kapsül olarak satılmaktadır.

Balık yağının genellikle tok karna sabah ya da akşam saatlerinde tüketilmesi önerilmektedir. Burada da dikkat edilmesi gereken şey, balık yağlarının içeriklerinin doğru incelenmesidir. Çünkü piyasadaki her balık yağı aynı olmamaktadır.

Tüm Yaş Grupları İçin Uygundur

Balık yağları vücut tarafında üretilemeyen maddeler olduğu için çocuklardan gençlere, yetişkinlerden yaşlılara kadar her yaş grubu için önerilmektedir. Ancak, ülkemizde balık tüketiminin yeterli oranlarda olmaması nedeniyle bu takviye edici gıdalar kullanırken doktorunuzun görüşünü almanız önerilmektedir. Bunun temel nedeni ise bir yan etkisinin olmamasına rağmen kişilerin ölçüyü kaçırdıkları durumlarda oluşabilecek durumların engellenebilmesidir.

Balık Yağının Faydaları

Balık yağının pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydaların başında ise kalp ve damar hastalıklarının risklerinin düşürülmesi, kolesterolün düzenlenmesi, kansere karşı koruyucu bir etki yaratması bakımından çok önemli ve değerli bir madde olmaktadır. Çünkü, günümüz dünyasında yoğun strese maruz kalan kişilerin bu ve bunun gibi çeşitli hastalıklara karşı daha açık hale geldiği çeşitli araştırmalar ile ortaya konmuştur.

Bu nedenle de balık yağı gibi bağışıklık sistemini destekleyen, cildi ve hücreleri yenileyen, beyin, retina gibi organları düzenleyen ürünlerin kullanımının önemi artmaktadır. Bedensel faydasının yanı sıra depresyona da iyi gelmekte olan balık yağı düzenli ve kontrollü tüketildiğinde depresyon tedavisini olumlu etkilemekte, Alzheimer gibi hastalık risklerini düşürmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: balık yağı, kimler balık yağı kullanabilir, balık yağı nasıl kullanılmalı, balık yağının faydaları, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ağustos 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR