Kilo Vermek Saç ve Cilde Fayda Sağlar mı

Kilo Vermek Saç ve Cilde Fayda Sağlar mı

Kilo vermiş olan kadınlara nasıl hissettiklerini sorduğunuzda genel yanıt “harika” olacaktır, çünkü zayıf olmak kadınların şık görünmesini sağlayan önemli bir faktördür. Kilo vermenin psikolojik etkilerinin yanında fiziksel etkileri de vardır. Örneğin istediğiniz bir elbisenin içerisine rahatlıkla girebilirsiniz, nefes alışınız değişir, kendinizi daha enerjik hissedersiniz, rahat oturup kalkarsınız, saçınız ve cildiniz canlanır.

Bazı kadınlar kilo vermeyle beraber saçlarının dökülmesinden şikayetçi olsalar da, bunun tek nedeni yapılan diyetin dengeli olmaması ve gerekli besinlerin tüketilmemesidir.

İleri yaşta olan, ancak yaşını göstermeyen kadınlara ne kadar genç göründüklerini ve bunun nedeninin ne olduğunu sorduğunuzda hiç biri pahalı kozmetik ürünlerinden bahsetmeyecek, aksine ne kadar sağlıklı yediklerinden bahsedeceklerdir!

Kilo vermeye çalışırken, cilt ve saç kalitesini korumak için enzimlerin sentezinde gerekli olan hayati besin maddelerinin tükenmesine neden olmayan bir diyet programı izlemeniz önemlidir. Besin eksikliği meydana geldiğinde vücut, cilt ve saç bakımı yerine diğer bedensel işlevleri önceliklendirir.

Sağlıklı ve taze bir cilt için cildin ölü cilt kalıntılarından, makyaj ve çevre kirliliği gibi etkenlerin oluşturduğu kir ve siyah noktalardan arındırılması gerekmektedir. Cosmed Day - To - Day Cream Peeling 75 ml, cilt görünümünü yenileyerek cildin oksijen almasını sağlamak ve sağlıklı deriyi ortaya çıkartmak için geliştirilmiştir.

Kilo Vermek Saç ve Cilde Nasıl Fayda Sağlayabilir?

Protein saç büyümesi için faydalıdır, çünkü saç köklerimiz esas olarak proteinlerden yapılmıştır, bu nedenle protein alımı yüksek olduğunda saç büyümesini de artırır.

Omega–3 Yağ Asitleri sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlıklı cilt, saç ve hatta tırnaklar için gereklidir. Kilo vermek için sağlıklı bir diyet yaptığımızda, balık, badem, ceviz ve keten tohumu gibi besin kaynakları aracılığıyla omega–3 yağ asitlerinin alımı artırılmış olur.

Kepekli tahıllar lif bakımından zengindir. Bağırsakları ve sindirim sistemini güçlendirir. Akne, kuru cilt, gibi pek çok cilt sorunu genellikle zayıf sindirimle bağlantılıdır ve sisteme rafine yiyecekler yerine lif bakımından zengin yiyecekler girdiğinde cilt kendisini temizler.

Şekeri azaltmak, cildinizde inanılmaz bir reaksiyona neden olur, çünkü vücuttaki yüksek rafine şekerin neden olduğu insülin, erken yaşlanmaya, kırışıklıklara, akneye ve düzensiz cilt tonuna yol açan ciltte iltihaplanmaya neden olur. Yani şekeri azalttığınızda sivilceyi önler kırışıklıkları geciktirirsiniz.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: kilo vermek, kilo verme, kilo verme faydaları, peeling
Ocak 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR