Kil Maskesi Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Kil Maskesi Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Ciltteki yağ oranının düzenlenmesini sağlayan kil maskesi, pembe, yeşil ve beyaz gibi farklı renklere sahiptir. Kil maskesinin en büyük özelliği gergin olan cildin sakinleştirilmesini sağlamaktır. Bu işlev cildin yağ dengesini korumasına yardımcı olurken aynı zamanda pürüzsüz bir görüntü oluşmasını sağlar.

Kil Maskesi Çeşitleri Nelerdir?

Kil maskesinin farklı renklere sahip olduğunu belirttik, dolayısıyla bu renklerde farklı etkilere sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin yeşil renkte olan kil maskesi, genellikle sivilcelere ve aknelere karşı iyi gelir. Haftada bir kez uygulanması daha güzel bir cilt oluşmasını sağlayacaktır. Beyaz olan kil maskesi ise en çok tercih edilendir. Nedeni ise cildin arınmasını sağlamasıdır. Pembe renkteki kil maskesi hassas olan ciltlere sahip kişiler tarafından kullanılabilir. Özellikle tahriş olmuş ciltlerin hızla onarılmasını sağlar. New Well Saf Kil Detox Yüz Maskesi cildinizde beklediğiniz canlı pürüzsüz görüntünün sağlanabilmesi için tercih edilebilir.

Kil Maskesi Nasıl Kullanılır?

Maskeler genel itibariyle kullanımı kolay olan ürünlerdir. Kil maskesi de aynı şekilde kolayca uygulanabilir. Temizlenmiş olan kuru cildin üzerine göz ve dudak çevresi uzak tutulacak şekilde bir tabaka halinde sürülüp beklenmesi gerekir. Kil maskesini yaparken mimik hareketleri yapılmaması faydalı olur, çünkü bu hareketler ciltte kırışıklıkların meydana gelmesini sağlar. Maske uygulandıktan sonra yarım saat beklenmeli ve sonrasında yıkanmalıdır. Yıkamanın hemen sonrasında cildinizdeki yumuşaklığı fark edebilirsiniz.

Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

Kil maskesinin saymakla bitmeyen faydaları vardır. İlk ve görünen en büyük faydası ciltteki yağ dengesini sağlamasıdır. Bunun yanı sıra gözeneklerin sıkılaştırılmasını sağlayarak cildin rengini düzenler. Ölü derilerin yok olmasını sağlarken ciltteki lekelerin giderilmesine yardımcı olur.

Kil Maskesi Cilt Lekelerine İyi Gelir mi?

Kil maskesi cildin tipine uygun olarak seçilip uygulandığında lekelerin açılarak zaman içerisinde yok olacağı söylenebilir.

Kil Maskesi Fiyatları

Kil maskesinin fiyatı çeşidine göre ve markasına göre değişiklik gösterir.  Bu tip ürünleri seçerken fiyattan ziyade doğal olmasına dikkat etmek çok daha önemlidir.

Maske çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kil maskesi nedir, kil maskesi nasıl kullanılır, kil maskesi çeşitleri nelerdir, maskeler, cilt bakımı
Aralık 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR