Keten Tohumu Yağı Faydaları

Keten Tohumu Yağı Faydaları

Keten tohumu yağı, çoğu B kompleks vitamin ve E vitamini ile magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller bakımından oldukça zengin olmaktadır. E vitamini sağlıklı cilt ve kemikler için önemli olmaktadır. Potasyum, sinir sağlığını korumakta ve demir, kırmızı kan hücrelerinin ve genel metabolizmamızı etkileyen birçok enzimin hayati bir bileşen olarak görev yapmaktadır.

Yüksek Lif İçeriğine Sahiptir

Keten tohumu yağı, kan şekeri seviyesini kontrol altında tuttuğu için birçok diyet programının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Lif varlığı nedeniyle mideyi dolu tutmakta ve fazla kalori alımını engellemektedir.

Kanser Riskini Önlemeye Yardımcı Olur

Keten tohumu ile ilgili yapılan bir çalışmada; meme kanseri riskini düşürebildiği ve tümörün boyutunu azaltabileceği tespit edilmiştir. Ancak meme kanserine karşı yararlarını doğrulamak için daha fazla klinik deneye ihtiyacın olduğu da su götürmez bir gerçektir.

Keten tohumu aynı zamanda prostat kanseri riskinin azalmasıyla da pozitif yönlü olarak ilişkilendirilmektedir. Araştırmalar, öğütülmüş ketenin liganda yönünden zengin olduğu için prostat kanseri ile mücadele eden erkekler için çok faydalı olduğunu göstermenin yanı sıra Zade Vital Keten Tohumu Yağı gibi keten tohumu yağlarının da birçok noktada önemli olduğunu ifade etmektedir.

Diyabeti Kontrol Eder ve Düzenler

Keten tohumu yağı hem çözünür hem de çözünmeyen diyet lifi açısından zengin bir kaynak olmaktadır. Keten tohumunun bu özelliği, diyabet hastası kişilerde normal kan şekeri seviyelerini korumaya yardımcı olmaktadır.

Kolesterolü Düşürmeye Yardım Eder

Keten tohumundaki omega-3 yağ asitleri ve lignans varlığından dolayı, postmenopozal kadınlarda, LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azalttığı tespit edilmiştir. Zade Vital Keten Tohumu Yağı gibi keten tohumu yağlarında bulunan çözünebilir lif ayrıca gastrointestinal fonksiyonların korunmasına yardımcı olmakta ve çözünmeyen lif, LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürerek kalbin sağlıklı kalmasında hayati bir rol oynamaktadır.

Sindirime Yardımcıdır

Keten tohumu yağı, yüksek lif içeriği sayesinde kabızlık gibi sindirim sorunlarına yardımcı olmaktadır.

Kabızlığı Önler

Keten tohumu, suda çözünmeyen, yemek yedikten sonra sindirim sisteminde kalan, iyi bir çözünmez bir lif kaynağı olmaktadır. Bağırsakta suyu emerek, bağırsak düzenliliğini arttırma konusunda etkilidir.

Enflamasyonla Mücadeleye Destek Olur

Keten tohumu, sadece balık yağında bulunan zengin bir omega-3 yağ asidi kaynağı olmaktadır. Omega-3 yağ asidi, vücuttaki iltihapla savaşan en aktif ajan olmaktadır. Enflamasyon, kalp hastalıkları, astım, alerji, diyabet ve hatta bazı kanserlerin önde gelen nedenlerindendir. Keten tohumu, nefrit vakalarında böbrek iltihabı oranını azalttığı gözlemlenmiştir.

Cilt Bakımında Etkilidir

Keten tohumu yağı, sivilce, rosacea ve egzama durumlarında iltihaplı cilt alanlarını iyileştirmektedir. Bu yağın topikal uygulaması güneş yanıklarını etkili bir şekilde iyileştirmektedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: keten tohumu, keten tohumu yağı, keten tohumu yağı faydaları
Mart 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR