Kepekten Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

Kepekten Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

Mevsim ne olursa olsun, kepekli saç sinir bozucu bir sorun olabilir. Kepekten nasıl kurtulursunuz? Aşağıda bazı ipuçları ve püf noktaları paylaşılmıştır.

Kepek, Malassezia adı verilen bir mantardan oluyor. Malassezia birçok insan için ciltte doğal olarak yaşar, ancak mantarın aşırı büyümesi veya dengesizliği kepeğe yol açar. Kendini beyaz pullar olarak gösteren kepeklerin, seboreik dermatitin hafif ve yaygın bir şekli olduğunu söyleyebiliriz. Kulakların, kaşların arkasına ve hatta yüzün kıvrımlarında kepek görülebilir.

Zeytinyağlı ekmek gibi, kepek de yağ ve maya karışımından oluşur. Hepimizin vücudunda bir miktar maya olduğunu ve miktarın genetik ile dış ve iç faktörlerin karışımına bağlı olarak değiştiğini söyleyebiliriz.

Kepekten Nasıl Kurtulursunuz?

Ogansia Women Kepek Önleyici Şampuan 285 ml, kepek etkeni üzerine etkisi klinik testlerle kanıtlanmış doğal aktif, bitkisel kompleks ve Moringa ekstraktı içerir. Bitkisel kompleks kara yılan otu, maka turpu, ısırgan otu ve deve dikeni bitkilerinden oluşan bir karışımdır. Kepek önleyici şampuan özel formülü sayesinde kepeğin oluşumunu önlemeye ve mevcut kepeğin azaltılmasına yardımcı olur. Günlük hayatın getirdiği yıpranmalara karşı saçlarınızın güzelliğini korur, saçlarınızın daha parlak ve daha canlı görünmesini sağlar.

Beslenmenizi Değiştirin

Dengesiz ve yetersiz beslenme kepeğe yol açabilir. Yüksek karbonhidratlı yiyecekler, mayanın beslendiği deride glikojen birikmesine neden olabilir. Şekerli yiyecekler ve süt ürünleri, ciltte daha fazla yağ üreten yağ bezlerini uyarır. Bu nedenle kepek sorunu yaşıyorsanız karbonhidrat ve şekerleri hayatınızdan çıkarmayı denemeniz gerekebilir.

Saçınızı Daha Sık Yıkamaya Başlayın

Doğal yağların kafa derinizde uzun süre kalması gerekir. Ciltte fazla yağ olduğunda maya seviyeleri yükselir. Yağlar ve ölü cilt hücreleri, seyrek saç yıkamanın bir sonucu olarak daha fazla birikir. Kepek Karşıtı veya seboreik dermatite yatkın hastalar, saç dökülmesini azaltmak için haftada en az birkaç kez düzenli olarak saçlarını yıkamalıdır.

Saç bakım ürünlerini incelemek için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: kepek neden oluşur, kepek neden olur, kepek şampuanı, kepek nasıl geçer
Ocak 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR