Kediler Hangi Sıklıkla Yaş Mama Tüketmeli?

Kediler Hangi Sıklıkla Yaş Mama Tüketmeli?

Yaş mamalar, proteinin en yumuşak hali olmaktadır. Taze, leziz hatta harika kokuları nedeniyle de kedilerin birçoğu bu lezzet için bakıcılarının üstüne bile tırmanabilmektedir. Çünkü, yaş mama bir kedi için hem leziz hem de sağlıklı bir seçenek olmaktadır. Ancak, uzmanlar her zaman yaş mama vermeyi tavsiye etmemektedir. Bu nedenle de sizler için ne sıklıkla tüketilmesi gerektiğine dair bilgiler derledik.

Yaş mama lezzetini seven bir kedi muhtemelen ona konserve açacağınız günleri gayet iyi bilmektedir. Ne sıklıkta vermeniz gerektiğini belirlemek için yaş mamanın kediniz üzerindeki etkilerini gözlemlemeniz önerilmektedir. Sağlıklı kilosunda olan ve yaş mamayı düzgün sindirebilen her kedi haftada en az 2- 3 defa bu mamalardan tüketebilmektedir.

Tabii bu sıklıkta vereceğimiz yaş mamanın kalitesi de çok önemli olmaktadır. Çünkü birçok yaş kedi maması markası vardır ve aralarından seçim yapmak zordur. Ancak, Whiskas Tavuklu Yetişkin Kedi Konservesi gibi yaş mamalar kaliteli ve güvenilir markalar olmaları nedeniyle tavsiye edilen ürünler arasında yer almaktadırlar.

Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Kedi konserve mamaların faydaları saymakla bitmemektedir. İçerdikleri nem sayesinde böbreklerden mideye, mideden bağırsaklara sindirim sistemi için şifa niteliğinde ürünler olmaktadırlar. Sindiriminin kuru mamaya oranla daha kolay olması kedilerin doğadaki beslenmesini taklit ederek bedensel ve mental zindeliklerini arttırmaktadır. Bu özelliklerinin yanında kedinizle iletişim kurmanızı kolaylaştırarak sevgi bağınızı kuvvetlendirmektedir.

Bu etkinin sebebi, kediler için yapılan son deneyler ile ortaya konmaktadır. Vahşi arkadaşları ile karşılaştırılınca ev kedileri sahibi ona yaş mama verdiğinde doğada annesi tarafından hazır bir av ile ödüllendirilen kediler ile aynı davranışları sergilemektedir. Kedilerin birçoğu, yaş mamayı onlar için avlanarak elde ettiğimizi düşünmektedirler. Bundan büyük bir mutluluk duyarak sizlere karşı daha samimi hisler beslemeye başlamaktadırlar. Bunun sonucunda da bizimle daha yakın bağlar kurup yaş mama ile daha fazla buluşmayı amaçlayan davranışlar geliştirmektedirler.

Bir anlığına o yuvarlanmalar, sürünmeler ve ayağa kalkmaları gözünüzün önüne getirdiğinizde ne demek istediğimizi daha iyi bir şekilde anlayacaksınızdır. Her biri yaş mamaya giden yolda planlanmış zekice hamleler olarak nitelendirilebilmektedir. Yaş mamalar aynı zamanda proteinleri çeşitlendirmenin en kolay yolu olmaktadır. Genelde devamlı aynı kuru mama ile beslenen kediniz için balık, tavuk, hindi, kuzu, karides, sığır eti gibi farklı protein kaynaklarının her biri birbirinden faydalı olmaktadır. Proteinleri yaş mamalar ile çeşitlendirerek bedeninin hepsinden yeterince faydalanmasını sağlayabilmeniz böylelikle mümkün olmaktadır.

Ezme, jöleli ya da soslu seçeneklerin hepsinden denemesini sağlayarak içgüdüsel olarak hangisi için daha heyecanlı ve her zaman hazır olduğunu tespit etmeniz ise size düşen bir görev olmaktadır. Böylelikle kediniz için en iyisini bilmeniz kolaylaşacaktır.
Etiketler: kedi yaş mama, yaş mama, whiskas yaş mama, yaş mamalar, tavuklu yetişkin kedi maması
Nisan 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR