Kedi Kumu Nasıl Seçilir?

Kedi Kumu Nasıl Seçilir

Kediniz için doğru kedi kumunu bulmak biraz zahmetli ve zaman alıcı olabilmektedir. Kedi kumu konusunda seçiminiz ne olursa olsun, her daim kedi sağlığını koruyan güvenilir ve kaliteli ürünler seçmeye özen gösterilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de sizler için kedi kumu seçimi yaparken bilmeniz gereken durumları kısaca derledik.

Kedi Kumları Antibakteriyel Olmalıdır

Kediler son derece titiz bir o kadar temiz hayvanlar olmaktadır. Bu sebeple kedi kumunun hem sağlığı hem de rahatlığı açısından antibakteriyel olması büyük bir öneme sahip olmaktadır. Antibakteriyel özelliğe sahip kedi kumları, dışkılama ve idrar sonrası ortaya çıkan zararlı maddelerin hapsedilmesine ve hijyenik bir ortamın oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Toz Çıkarmamalı

Kediniz için seçeceğiniz kumun toz çıkarmaması son derece önemli bir durum olmaktadır. Dışkılama sonrası kazma ve kapatma işlemi sırasında çıkan yoğun tozlar, kedinizde solunum problemlerine neden olabilmektedir. Bu nedenle iyi bir kedi kumları toz çıkartmamalıdır.

Doğal Olmalı

Doğal kedi kumları, kedi sağlığını koruyan saf maddelerden elde edilmektedir. Diğer doğal olmayan kedi kumlarına nazaran içeriğinde herhangi bir kimyasal madde ya da işlem barındırmamaktadır. Bu da kedinizin vücut sağlığını korumasına ve zararlı bileşenlerden uzak kalmasına olanak tanımaktadır.

Kokuyu Hapsetmeli

Dışkılama ve idrar sonrası oluşan koku hem kedinizi hem de sizi oldukça rahatsız edecek bir durum olmaktadır. Bu durum genellikle kullanılan kedi kumunun kokuyu yeteri miktarda hapsetmemesine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle de Vancat Portakal Kokulu İnce Taneli Kedi Kumu gibi tuvalet sonrası ortaya çıkan amonyak ve diğer kötü kokuların yok edilmesi için kokuyu hapseden kedi kumu tercih etmeniz daha doğru bir hareket olmaktadır.

Emici Olmalı

Kedi kumu denildiğinde ilk akla gelen emiş ve koku hapsetme gücü gelmektedir. Kaliteli malzemelerden üretilen kedi kumları, dışkılama ve idrar sonrası ortaya çıkan suyu emerek dışkının kurumasını kolaylaştırmakta ve kedinizin patisine yapışmasını engellemektedir. Bu sayede, kum daha kolay temizlenebilmekte, kediniz için hijyenik bir ortam oluşturabilmektedir. Öte yandan emme gücü yüksek olan kedi kumları diğer kedi kumlarına nazaran daha uzun ömürlü ve kullanışlı olmaktadır.
Etiketler: kedi kumu, antibakteriyel kedi kumu, kedi kumları, kokulu kedi kumu
Nisan 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR