Karnitinin Faydaları Nelerdir?

Karnitinin Faydaları Nelerdir?

Vücut tarafından doğal yolla üretilen L-Karnitin hücrelerde enerji üretimi için oldukça önemlidir. İnsan sağlığı açısından önemli olan L-Karnitin, yağın enerjiye dönüşümünü sağlar. Günümüzde pek çok kişi tarafından merak edilen L-Karnitin, yağların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur.

L-Karnitin vücut tarafından doğal yolla üretilen, yağın enerjiye dönüşmesini sağlayan ikincil bir amino asit olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalp ve kardiyovasküler sistemi destekleyen ve sporcuların performansını koordine eden bu bileşen yağların kolay ve hızlı yakımını sağlar. Yağı, yağ asitlerine dönüştürüp enerjinin üretildiği mitokondriyal iç zara ulaştıran L-Karnitin, yağ yakma konusunda oldukça etkilidir.

l-Karnitinin insan vücudundaki temel görevi, yağ oksidasyonunu yöneterek yağın enerjiye dönüşmesini sağlamaktır. ATP oluşumuna destek verir. L-Karnitin ayrıca çeşitli hastalıklara sebebiyet veren oksidatif stresin azalmasına yardımcı olur.

L-Kartinin vücudumuzda karaciğer ve böbreklerde üretilir, kas, kalp, beyin ve spermde depolanır. Vücut tarafından üretilen l-Karnitin bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Böyle durumlarda dışarıdan takviye alımına gereksinim duyulmaktadır. Karnitin, sporcu besinleri takviye gıdalar arasında tercih edilmektedir.

Karnitinin Vücuda Faydaları

Yağ Yakıcı Özelliğe Sahiptir

L-Karnitin vücutta yağ depolanmasını engeller.   Kolay ve hızlı bir şekilde yağ yakımı sağlar. Karnitin aynı zamanda iştah kapatmaya ve yorgunluğu azaltmaya destek verir. L-Kartinin diyet sürecinde vücutta yer alması gereken önemli bileşenlerden biridir.

Kan Şekerini Düzenler

L-Karnitin kan şekerini düzenleyen bir bileşendir. Normal kan şekeri seviyesini korumayı sağlar. Aynı şekilde insülin direncine karşı savaşmada etkilidir. İnsülin miktarının yükselmesi insülin direncine neden olur ve yüksek kan şekeri meydana gelir. L-Karnitin insülin direncini azaltır. Bu nedenle kan şekerinin düzenlenmesinde etkilidir. 

Kas Ağrılarını Azaltır

L-Karnitin kan akışını hızlandırarak kaslara oksijen tedariğini sağlar. L-Karnitin aynı zamanda nitrik oksit üretiminin artmasını sağlar. Egzersiz sonrası kaslarda meydana gelen yorgunluğun ve ağrıların azalmasına yardımcı olur. L-Karnitin takviyesi egzersiz performansını olumlu yönde etkileyerek dayanıklılığı artırır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Serbest radikaller insan vücudunda pek çok sağlıklı hücreye hasar verir. L-Karnitin ise antioksidan görevi görerek bu hasarı önlemeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı, alerjiler veya pek çok rahatsızlığın önlenmesinde etkilidir. 

Nutraxin QS L-Carnitine ile vücudunuzun gereksinimi olan L-Karnitin takviyesini alabilirsiniz. QS L-Karnitin, 700 mg L-Karnitin içermektedir.

Dinamis L-Carnitine önerilen günlük porsiyon miktarı günde 3 kapsüldür. Tavsiye edilen günlük porsiyon miktarının aşılmaması gerekir.

Etiketler: karnitin, karnitinin faydaları nelerdir, karnitinin vücuda faydaları nelerdir, sağlıklı yaşam, sporcu besinleri
Mayıs 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR