Karantina Günlerinde Kilo Almamak İçin Yapılacaklar?

Karantina Günlerinde Kilo Almamak İçin Yapılacaklar

Herkes, karantina günlerinin sağlıksız alışkanlıkları çılgına döndürdüğü bir ortam yarattığının farkında, bazıları bunun yansıması olarak kilo alırken bazıları da almamak için elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Kabul edelim, yaşadığımız şeyler zor ve korkutucu. Salgın hem fiziksel hem de zihinsel olarak sağlığımızı ciddi derece de etkiledi. Yapılan araştırmalara göre salgın kadınların % 45, erkeklerin % 20'sinin karantina nedeniyle kilo aldığını gösteriyor. Araştırmaya göre kilo almış olanların % 60'ı nedeni spor eksikliği ve stresli yemedeki artıştan sorumlu tutarken,% 21'i ise artan sigara ve alkol tüketiminden sorumlu tutuyor.

Daha az hareket ediyor ve daha fazla kalori tüketiyoruz. Doğal olarak kilo almak tüm gün evde kapalı kalmanın yan etkisi. Karantina sırasında fazladan birkaç kilo almak büyük bir sorun gibi görünmese de özellikle şeker hastalığı ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları olan kişiler için uzun vadeli ciddi tehlikelere neden olabilir.

Bölgesel olarak fazla kiloları olan kişiler bu sorunu diyetle ya da kilo vererek çözemediği zaman kullanımı oldukça basit olan Lipolysis Bölgesel İnceltici Jel tercih edebilirler.

Karantinada Kilo Almamanın Yöntemleri?

Market Alışverişlerinize Dikkat

Markete gitmeden önce, o hafta besleyici yiyecekleri diyetinize koyma yollarını planlamak ve besleyici öğünlere dahil edebileceğinizi bildiğiniz yiyecekler için alışveriş yapmak iyi bir fikirdir

Ev Yapımı Yemekler

Ev yapımı yemekler tüm aileyi bir araya getirmek için mükemmel bir fırsattır. Sindirimi kolay menüler hazırlayarak hem keyifli sofralar hem de sağlıklı beslenme takvimi oluşturabilirsiniz.

Porsiyon Boyutlarına Dikkat

Sağlıklı porsiyon boyutunu ölçmek zor olabilir ve bu da aşırı yemeye neden olabilir. Küçük çocukların yetişkinlerden daha küçük porsiyonlar tüketmesi gerektiğini unutmayın. Porsiyon kontrolü, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için iyidir.

Tuz, Şeker Ve Yağ Alımını Sınırlandırmaya Çalışın

Yemeklerinize fazla tuz eklemekten kaçının. Şeker alımınızı azaltmayı hedefleyin. Toplam enerji alımımızın % 5'inden azının serbest şekerlerden gelmesi önerilir.

Lifli Gıdalar Tüketin

Gün boyunca tokluk hissini uzatmak ve aşırı yemekten kaçınmak için lifli yiyecekler tüketmeye çalışın.

Susuz Kalmayın

Yetişkinler günde sekiz 8 bardak su içmelidir, ancak bu miktar diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir. Yeterince su içmediğinizi düşünüyorsanız salatalık, limon gibi taze meyveler tüketebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kilo almamak, sağlıklı beslenme, diyet, bölgesel incelme, bölgesel inceltici jel
Aralık 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR