Kara Mürver Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Faydaları

Kara Mürver Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Faydaları

Pandemi ile birlikte bağışıklık sistemini korumak ve güçlendirmek oldukça önemli hale geldi. Birçok faydasıyla dikkat çeken kara mürver içeriğindeki vitamin ve mineraller ile bağışıklığı güçlendirmede en etkili besinler arasında yer alır. Peki, kara mürver nedir, kara mürver ne işe yarar, kara mürverin faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır?

Kara Mürver Nedir?

Kara mürver, adını koyu renkli mor meyvelerinden alan ve hanımeligiller familyasına ait bir bitkidir. İngilizcede “elderberry” olan mürver, berry sınıfına ait bir meyvedir. Kara mürver meyveli çalı türü bir bitkidir. Halk arasındaki ismi patlangıç ve terleme çayı olarak karşımıza çıkar. Meyvesi, çiçeği ve odunu oldukça değerli bir bitkidir. Ülkemizin pek çok bölgesinde yetişen kara mürverin her kısmından yararlanılmaktadır.

Kara mürver sağlık açısından pek çok faydaya sahip şifalı bir bitkidir. Antik dönemlerden günümüze kadar zengin bir besin ve şifa kaynağı olarak kullanılan kara mürver içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller ile birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle grip ve soğuk algınlığına karşı kara mürver şurubu tüketilmektedir.

Kara Mürverin Faydaları Nelerdir?

Kara mürverin sağlık açısından pek çok faydası bulunur.

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarının İyileşmesinde Etkilidir

Kara mürver bitkisi içeriğiyle üst solunum yolu enfeksiyonlarının iyileşmesine katkı sağlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kara mürver bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Mürver bitkisinin içerisinde yer alan A, B ve C vitaminleri vücudun direncinin artmasına yardımcı olur. Hastalıklara karşı koruyan kara mürver içeriğinde yer alan bazı antibakteriyel ve anti-enfeksiyöz maddelerle grip ve soğuk algınlığına karşı korur. Mürver, grip, nezle gibi semptomlara karşı iyileştirici özelliğe sahiptir.

Ateşli Hastalıkların İyileşmesinde Etkilidir

Kara mürver ateşli hastalıklar için kullanılabilen bir bitkidir. Halsizlik, baş ağrısı ve ateş gibi rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olur.

Kan Dolaşımını İyileştirir

Kara mürver yüksek antioksidan seviyesi nedeniyle kan dolaşımını iyileştirebilir. Kan damarlarında ve kılcal damarlarda hareketi artırır ve kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.

Kara mürver zayıflatıcı etkiye sahiptir.

Kabızlık sorunun giderilmesine katkı sağlar.

Kara mürverin zayıflatıcı etkisi söz konusudur.

Kara Mürver Nasıl Kullanılır?

Kara mürverin çiçeği, kabukları ve meyvesi kullanılır. Yaprakları cilt hastalıklarının tedavisinde tercih edilebilir. Mürverin çiçekleri şurup ve çay yapımında kullanılır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için takviye edici gıda olarak kullanımı söz konusudur. Firigus Kara Mürver Şurup kullanarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. İçeriğinde kara mürver ekstresi, beta glukan ve C vitamini içeren takviye edici gıdayı doktorunuza danışarak da tüketebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kara mürver nedir, kara mürver ne işe yarar, kara mürver nasıl kullanılır, kara mürverin faydaları, takviye edici gıdalar
Kasım 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR