Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Sarı kantaron adı verilen bitki doğada kendiliğinden yetişir. Çiçeği ve sapıyla kurutulan bitki, elle parçalandıktan sonra kavanoz içine konulur. Üzerine saf zeytinyağı döküldükten sonra ağzı bir tül ile kapatılır ve 5 gün boyunca özünün zeytinyağına geçmesi beklenir. 5 gün sonrasında kapak kapatıldıktan sonra hava ile temas kesilir ve 40–45 gün güneşte bekletilir. Bu süre içinde yağ kızarmaya başlar. Daha sonrasında yağ süzülerek güneş olmayan bir yere konularak kullanıma hazır hale gelmiş olur.

Kantaron yağı vücuda birçok faydası olan sağlıklı yağlar arasında yer alır. Aşağıda kantaron yağının vücutta sağladığı faydalardan bazıları yer almaktadır.

Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağının faydaları arasında cilt, saçlar, enfeksiyon hastalıkları, sindirim problemleri gibi sorunların giderilmesi vardır. Doğanın insanlara sunduğu bu doğal yağın faydalarının tamamını sıralamak mümkün olmasa da aşağıda bazılarından bahsetmek mümkündür.

  • Antiseptik özelliğinden dolayı mikrop öldürücü ve iltihaplanmayı önleyici bir etkisi vardır.
  • Hücreleri yenileyerek yaraların çabuk kapanmasını sağlar. Yara ve yanık izlerinin giderilmesinde etkilidir.
  • Cilt bakımında kullanılır, akne ve sivilcelerin giderilmesini sağlar. Dr. Carob Kantaron Yağı 250 cc cildin temizlenmesini sağlayarak daha pürüzsüz ve temiz bir cilt oluşmasını sağlar.
  • Sırtta ve bacaklardaki ağrıların giderilmesine yardımcı olur.
  • Kılcal damar ve varisli damarların görülmemesini sağlar.
  • Bebeklerde pişik tedavisini sağlar.
  • Kan şekerini dengeleyici bir özelliğe sahiptir.
  • Kabızlığı önler.
  • Egzamaya iyi gelir
  • Saçları besler ve dökülmeleri engeller.

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Kantaron yağının kullanımı basittir. Yanık ya da yaralı olan bölgeye birkaç damla damlatıldıktan sonra bölge iyice yedirilerek masaj yapılmalıdır. Eğer kantaron yağını bakım amaçlı kullanacaksanız bu durumda güneşe çıkılmayacak olan zamanlarda ideal olarak gece yatarken masaj yaparak kullanılmalıdır. Yağın tüm gece boyunca ciltte kalmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Kantaron yağı bazı durumlarda içilerek de tüketilebilir. Örneğin, kantaron çayı yapılabilir. Bunun için sıcak suyun içine birkaç damla kantaron yağı damlatıp içilebilir.

El ve ayak bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kantaron yağının faydaları nelerdir, kantaron yağı neye iyi gelir, sağlıklı yağlar, bakım önerileri
Ocak 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR