Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir

İnsan vücudunda kansızlığın nedenleri vardır. Bunların başında kırmızı kan hücrelerinin eksikliği gelir. Bu durum tıpta anemi olarak bilinir. Eğer insan vücudu kırmızı kan üretmezse bu durum neticesinde kansızlık hali meydana gelir. Kansızlık sorunu yaşanması durumunda o kan yapıcı yiyecekler tüketilmesi gerekir. Bu yiyecekler meyveler, sebzeler ve çeşitli gıdalar şeklinde sayılabilir.

Kansızlık ve Demir Eksikliği

Kansızlıkta en önemli konu demir eksikliğidir. Bunun için vücudunuzun demir vitamini bakımından zengin besinlerle takviye edilmesi önemlidir. Kuru meyveler ya da yaş meyveler demir bakımından zengindir. Örneğin fındık, badem, fıstık ve ceviz demir konusunda zengin besinlerdir. Bu besinler vücutta hemoglobin üretimini artırır ve kan seviyesinin yükselmesine neden olur.

Her insanın günlük ihtiyacı olan demir vitamininin %65’i 100 gram pişmiş tavuktan %36 oranı da sığır etinden karşılanabilir.

Herbal Us-Hot 12 Şaşet, 60 mg vitamin C içerir. 11 yaş ve üzeri yetişkinler için tavsiye edilen günlük alım dozu 1 saşe (12 g), 1 bardak (200 ml) sıcak suya ilave edilerek kullanılması tavsiye edilir. Hastalıkların önlenmesi ya da tedavi amacı ile kullanılmaz. Hamilelik ve emzirme dönemi ile hastalık ya da ilaç kullanılması durumunda doktorunuza danışınız.

Kan Yapan Besinler

Kan yapan besinler sıralamasında bakliyatlar ilk sıradadır. Örneğin soya fasulyesi oldukça faydalı besin çeşididir. Soya fasulyesinin içerisinde bakır, fosfor, lif ve K vitamini vardır.

Kansızlığa iyi gelen yiyecekler arasında mercimekte gösterilebilir. Mercimek vücudun %19’unu karşılayacak olan demir vitamini sağlar. İçerisinde bakır, fosfor, protein ve magnezyum bulunur.

Barbunya vücudun demir ihtiyacının %12’sini karşılayabilir. İçerisinde fosfor, magnezyum ve folat vardır.

Demir vitamini konusunda ıspanak ’tan bahsetmeden geçmek olmaz. Her ne kadar çocuklar ıspanak yemek istemeseler de onlara bunu alışkanlık haline getirebilmek önemlidir. Ispanak içerisinde C,A,E,K ve B6 vitaminleri vardır. Vücudun demir ihtiyacının %20’sini karşılayabilir.

Demir vitamini insan vücudu için oldukça önemlidir. Eksik olması halinde farklı sonuçlar meydana gelebilir. Vücudunuzun ihtiyacı olan demir ve diğer vitaminler konusunda https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret ederek takviye edici gıdaları inceleyebilirsiniz.

Etiketler: kan yapan besinler, kan yapan yiyecekler, kansızlık, demir eksikliği, kan yapan gıdalar, vitamin takviyeleri
Haziran 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR