Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir

Saç dökülmesi genelde erkeklerde meydana gelen fizyolojik bir durumdur. Biden fazla nedeni olan dökülmeler bazen kadınlarda da meydana gelebilir.

Sağlıklı bir insanın günde 50-100 tel saç dökülmesi yaşaması normal bir durum olarak kabul edilir. Ancak normalin üzerinde olan dökülmeler saç dökülmesi olarak değerlendirilebilir. Kadınlarda meydana gelen saç dökülmesinin farklı nedenleri vardır. Aşağıda dökülmelere neden olan sebepler belirtilmiştir.

Genetik

Kadınlarda saç dökülmesinin en önemli nedeni genetik faktördür. 12-40 yaş arasında meydana gelen bu dökülmeler 60-69 yaşları arasında daha fazladır.

Menopoz

Kadınlarda meydana gelen hormonal değişimler saç dökülmesine neden olabilir. Hormonlar saçın büyümesini sağlar. Menopoz döneminde ise östrojen hormonunun azalması saçların dökülmesine neden olabilir. Kadınların %80’i menopoza girdiklerinde saç dökülmesiyle karşılaşabilirler.

Stres

Saç dökülmelerinin tetikleyicilerinden bir tanesi de strestir. Kadının yaşadığı ağır süreçler travmaya neden olabileceği için saç dökülmesi gibi tepkilere neden olabilir.

Gebelik ve Doğum

Gebelik döneminde meydana gelebilecek bazı hastalıklar ve stres telogen kıllarda dökülmeye neden olur. Yüksek ateş ve yeme bozuklukları bu süreci hızlandırırken kullanılacak antidepresan ilaçlarda saç dökülmelerine neden olabilir. Bu dönemde yaşanan dökülmeler genellikle geçici olarak kabul edilir ve belli bir süre sonra saçlar tekrardan çıkmaya başlar.

Kötü Beslenme

Sağlık bir vücut ve yaşam için dengeli beslenme çok önemlidir. Beslenme bozukluğu olan kişiler yeterli düzeyde vitamin ve mineral alamadıklarından dolayı saç dökülmesi meydana gelebilir. Kadınların belli bir yaştan sonra demir eksikliği yaşama ihtimaline karşın kırmızı et gibi demir içeren besinleri tüketmeleri gerekir.

Sıkı Topuzlar ve At Kuyrukları

Uzun saçlara sahip olan kadınlar saçlarını sıkı atkuyruğu yaptıkları ya da ördükleri için saçların incelmesine neden olabilirler. Bu tür uygulamalar saçların dökülmesine neden olabilir.

Saç Kurutma Makineleri ve Düzleştiriciler

Saç kurutma makinesi ve saç şekillendiriciler saçların kurumasına ve buna bağlı olarak dökülmesine neden olur. Bu tür uygulamaların yapılması gerekiyorsa saça uzak tutmak ya da saçın doğal haliyle kurumasını sağlamak gerekir.

Hastalıklar ve Kullanılan İlaçlar

Bazı hastalıklar ve kullanılan ilaçlar saç dökülmelerine neden olabilir. Örneğin tiroid hastalığı, şeker hastalığı, kansızlık ve saçkıran hastalıkları saçların ani dökülmesine neden olabilir.

Dermoskin Biotin Shampoo For Women 200 ml 3 Al 2 Öde kadınların sağlıklı saçlara kavuşması ve saçlarını dökülmelere karşı koruyabilmesi için önerilen ürünler arasında yer almaktadır. https://www.dermoailem.com/ adresinden ürünü sipariş edebilirsiniz.
Etiketler: saç dökülmesi, kadınlarda saç dökülmesi, saç dökülmesi nedenleri, saç dökülmesi neden olur, saç dökülmesine karşı şampuan
Ağustos 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR