Kadınlar İçin Gerekli Vitaminler Hangileridir?

Kadınlar İçin Gerekli Vitaminler Hangileridir?

Vitaminler kadınların sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri açısından önemlidir. Çünkü kadınlar hormonsal olarak erkeklere göre daha farklı vitaminlere ihtiyaç duyar. Bir kadının sağlığını koruyabilmesi için vücudun üretmediği ya da yeterli miktarda alamadığı vitaminleri mutlaka takviye edici gıdalar ile tamamlaması gerekir.

Vitaminlerin vücutta birçok faaliyeti vardır. Bazıları öncü olurken bazıları ise az miktarda olması gerekiyor. Kısacası kadın metabolizmasının sağlıklı ve düzgün çalışabilmesi için günlük ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri alması gerekir.

Aşağıda kadınların ihtiyacı olan vitaminler yer almaktadır.

Kalsiyum

Kadınlar yaşlandıkça kemik kütlelerinde azalmalar meydana gelir. Yani bu da kemik erimesine giden yolun başlangıcıdır. Bu dönemde kadınların kalsiyum desteğini çoğaltması gerekir. Bir kadının yaşına bağlı olarak günde 1000–1500 mg kalsiyum alması gerekir. Eğer günlük bu miktar besinlerden karşılanamıyorsa mutlaka vitamin takviyesi kullanılmalıdır.

B Vitamini

Yaş ilerledikçe vücudun ihtiyacı olan B vitaminde de düşüş meydana gelebilir. B vitaminlerinin vücutta farklı görevleri vardır. Örneğin B6 vitamini kırmızı kan hücresinin oluşmasını sağlarken B12 vitamini bu kan hücresinin çoğalmasına katkıda bulunur.

Omega 3 ve Balık Yağları

Omega 3 D vitamini ve DHA içeriği bakımından zengindir.  Kadınlar belli bir yaştan itibaren omega 3 desteği ve balık yağı tükettiklerinde osteoporoz ve adet dönemlerinde çok rahat hissedeceklerdir. Omega 3 vitaminin kaynağının balık olduğunu herkes çok iyi bilir. Bunun için haftalık balık tüketimi bu vitamini almak için yeterli olacaktır. Alınamaması durumunda da dışarıdan takviye edici olarak alınması sağlıklı olacaktır. 

Mineral ve bitkisel ekstreler içeren takviye edici gıda, Naturalnest Multy Energy Women 30 Tablet 11 yaşın üzerindeki tüm kadınlar için kullanılabilir.

Folik Asit

Folik asit özellikle hamilelik öncesinde ve hamilelik sırasında mutlaka alınması gereken bir vitamindir. Vücut her ne kadar belli bir oranda üretiyor olsa da bu hamilelik döneminde yeterli bir miktar olmadığından mutlaka takviye edici olarak alınması gerekir. Folik asit eksikliği halinde ise hamilelik döneminde annenin sağlığında ve bebeğin sağlığında olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalınması mümkündür.

Takviye edici gıda çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: kadınlar için gerekli vitaminler hangileridir, kalsiyum, b vitamini, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri, balık yağları
Ocak 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR