Kadın Tipi Saç Kaybı Nasıl Tedavi Edilir?

Kadın Tipi Saç Kaybı Nasıl Tedavi Edilir

Saçlar genetik nedenlere bağlı olarak döküldüğü gibi çevresel faktörlere, doğru yapılmayan bakıma ve kullanılan kozmetik ürünlerine göre de erken dökülebilmektedir. Genetik olan saç kayıplarının tedavisi çok fazla mümkün değildir. Ancak genetiğin dışında kalan yöntemler biraz daha dikkatli hareket etmeyle çözülebilecek sorunlardır.

Saç bakım ürünlerine genel olarak baktığımız zaman dökülmelerin durdurulmasında % 5 oranında etkiye sahiptir. Yani sevdiğiniz ve saçlarınıza iyi gelen bir bakım uygulamasını 1 yıl boyunca devam ettirmiş olmanız halinde saçlarınızın dökülmesini durdurmuş ve canlılığını korumuş olursunuz. 

Kadın Tipi Saç Kaybında Kullanılan Genel Tedavi Protokolleri Nelerdir?

Kadın tipi saç dökülmeleri erkek tipi dökülmelere oranla daha şanslıdır. Genelde kronik ve de hormonsal nedenlerden dolayı meydana gelen bu sağlık sorununu mutlaka düzeltmeye çalışmak gerekir. Genel olarak yapılacak olan tedavi şekli ise şöyledir.

Anti Androjen ilaçlar

Androjen fazlalığı ve duyarlılığı Polikistik Over Sendromu gibi hormonsal sorunların saç kayıplarına neden olmasını sağlar.

5 Alpha redüktaz inhibitörleri:

İlacın birtakım yan etkileri olabilir, bu nedenle kafanıza göre kullanmak yerine bir uzman tavsiyesi ve gözetiminde kullanmak çok daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Lazer Işık Terapisi

Lazer tedavisinin uygulanmış olduğu pek çok alan vardır. Saçlarda uygulanması ise saçlı dokulardaki hücrelerin metabolizmalarını uyararak saçların büyümesini sağlamasından kaynaklanmaktadır

Besin Takviyeleri

Besin takviyeleri her ne kadar dikkat edilmiyor olmasa da vücudunuz açısından çok önemlidir. Eğer ki doktor gözetimindeyseniz vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin değerlerinin eksikliğini de bilirsiniz. Doğal olarak eksik olan vitamin ve mineralleri yerine koyduğunuzda saçlarınızdaki dökülmeleri de ortadan kaldırmış olursunuz. 

Kozmetik Bakımlar

Kozmetik bakım ürünlerinin saçlar üzerindeki etkinliğinin çok fazla olduğunu söyleyebiliriz. Kullandıkça memnun kalacağınız kozmetik bakım ürünleri içeriğindeki farklı etken maddelerle saçlarınızın daha canlı ve gür olmasını sağlayacaktır.

Saçları kırılmalara karşı koruyan ve güçlendiren John Frieda Detox & Repair Care Protect Spray, saçları nemlendirerek pürüzsüz görünüm kazandırır.

Saç Ekimi Uygulamaları

Saç ekimi erkekler için olduğu düşünülen uygulama olsa da aslında herhangi bir cinsiyet ayrımı yoktur. Saç ekiminin erkeklerle özdeşleşmesinin nedeni ise erkek tipi dökülmelerde başka çaresinin olmamasından kaynaklanmaktadır.

Saçlarınıza yapacağınız bakım ve ürünlerle ilgili https://www.dermoailem.com/ adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Etiketler: saç ekimi, saç dökülmesi, saç dökülmeleri, kadın tipi saç kaybı, saç kaybı tedavisi, saç dökülme tedavisi
Eylül 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR