Kabak Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kabak Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Bitkisel yağlar içerisinde hem cilt hem de vücut sağlığı açısından faydalı olan kabak çekirdeği yağının başka hangi hastalıklara karşı iyi geldiğini bu makalemizde belirtelim istedik.

Kalp Sağlığına İyi Gelir

Kabak çekirdeği yağının vücuttaki en önemli faydası kalp sağlığını korumasıdır. Tansiyonun düşürülmesinde etkili olan bu yağın ilaçlarla birlikte alınmaması gerekir. Kandaki kolesterol oranının düşmesine yardımcı olurken kalbin düzgün çalışmasını da destekler.

Kemik Erimesini Önler

Belli bir yaştan sonra kemik erimesi büyük bir problemdir. Kabak çekirdeği yağı ise kemik erimesi ve romatizma ağrılarının giderilmesinde etkilidir.

Böbreklere İyi Gelir

Böbreklerin sağlıklı çalışması vücut sağlığı açısından önemlidir. Kabak çekirdeği yağı sayesinde böbrekler düzenli çalışırken idrar akışı da normale döner. Kabak çekirdeği yağı tüketilerek boşaltım sistemindeki aksaklıkların önüne geçilebilir.

Kırışıklıkları Azaltır

Kabak çekirdeği yağı hücrelerin yenilenmesinde de önemli rol oynar. Cilt üzerinde en önemli etkisi kırışıklıkların azaltılmasını sağlamaktır. Özellikle göz çevresindeki kırışıklıkların azaltılması sağlanmış olur.

Detoks Etkisi Yapar

Kabak çekirdeği yağının içinde bulunan enzimler sayesinde vücutta biriken toksinler atılır. Zade Vital Kabak Çekirdeği Yağı Blister 30 Bitkisel Kapsül alınarak vücudunuzdaki fazla toksinlerden ve atıklardan kurtulabilirsiniz. Sağlık etkilerinden sorumlu temel bileşenleri cucurbitasin ve sitosteroldür. İçeriğindeki aktif bileşenler 5α- redüktaz enzim inhibisyonu ile testosteronun dihidrotestosterona (DHT) dönüşümünü engellemede etkili olduğu klinik çalışmalarla gösterilmiştir.

Bağırsakları Temizler

Bağırsakların düzenli olarak çalışması kabızlık gibi bir durumunda yaşanmamasına imkan sağlar. Sağlıklı yağlar içerisinde yer alan kabak çekirdeği yağı sayesinde bağırsaklarda kurt oluşumunun önüne geçerek bağırsakların temizlenmesi sağlanmış olur.

Cilt Lekelerini Giderir

Kabak çekirdeği yağı, cildin onarılmasını sağlarken aynı zamanda cildin yenilenmesinde de önemli bir rol oynar. Ciltte oluşan lekelerin giderilmesinde özellikle yaz mevsiminde güneşin zararlı ışınlarının neden olduğu lekelerin tedavisinde etkilidir.

Kabak Çekirdeğindeki Vitamin ve Mineraller

Kabak çekirdeğinin içeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral vardır. Güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudun savunmasında oldukça etkilidir. İçeriğinde A, B ve E vitamini içeren kabak çekirdeği yağı, aynı zamanda omega-3 deposudur.

Takviye edici gıda ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kabak çekirdeği yağı nelere iyi gelir, kabak çekirdeği yağı ne işe yarar, kabak çekirdeği yağının faydaları nelerdir, sağlıklı yağlar
Aralık 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR