K2 Vitamini Nedir? Faydaları Nelerdir?

K2 Vitamini Nedir - Faydaları Nelerdir

Vitaminlerin vücudumuzdaki önemi göz ardı edilemeyecek kadar yüksektir. Kimi zaman günlük telaş içerisinde yetersiz beslenmeyle veya yeterince güneş ışığına maruz kalmama ile vücudumuzda vitamin eksikliği görülebilmektedir. Bu gibi anlarda vücudumuzda vitamin eksikliğine bağlı sebeplerle bazı problemler görülebilmektedir.

Bu önemli vitaminlerden biri de K2 vitamini olmaktadır. Genel olarak kanda pıhtılaşma sağlaması özelliği ile bilinen K vitamininin K1 ve K2 olarak değişik çeşitleri mevcuttur ve vücudumuz için birçok faydası vardır.

K vitamininin D vitamini ile karışık bir ilişkisi olduğunu hatırlatmak ve iyice araştırılması gereken K vitaminini dikkatli bir şekilde tüketmenizi tavsiye etmek isteriz.

K Vitamini Ne İşe Yarar?

K1 vitamini, K vitamini dendiğinde akla gelen temel görevi üstelenen vitamindir. Yani, K1 vitamini vücutta kanama olduğu durumlarda kanın pıhtılaşmasını sağlayarak kan kaybını önler.

K2 vitamini ise kanımızdaki kalsiyumun diş ve kemiklerdeki birikimini sağlayan vitamindir. Bu noktada, diş ve kemik yapımızın daha sağlam olmasını sağlayan K2 vitamini iskelet sağlığı için çok önemlidir.

Kemik sağlığına faydasıyla bağlantılı olacak şekilde K2 vitaminini düzenli ve yeterli miktarda almak osteoporoz riskini azaltmaktadır.

K2 Vitamini Nasıl Alınır?

K2 vitamini genel olarak et, peynir ve yumurta gibi hayvansal gıdalarda bolca bulunan bir vitamin çeşididir. K2 vitamini aynı zamanda bağırsaklarımızdaki yararlı bakteriler tarafından da sentezlenmektedir. K2 vitaminlerinin alt türleri, hayvansal gıdalardan elde edilen türü olan MK-4 ve bağırsaklarımızdaki yararlı bakterilerle sentezlenen türü olan MK-7 şeklinde adlandırılmaktadır.

Vücudumuza aldığımız besinler sayesinde her zaman ihtiyaç duyduğumuz oranda vitamin almamız mümkün olmamaktadır. Eksikliğinde vücut fonksiyonlarında bozukluklar yaratabilen vitaminlerin uzun süreli eksikliği ciddi hastalıklara kadar varabilmektedir.

Bu sebeple vücudumuza ihtiyaç duyduğu oranda vitamin sunabilmek için takviye edici gıda kullanabilirsiniz. Venatura Vitamin K2 Kompleks 20 ml Damla ile günde bir damla olarak alacağınız takviye vücudunuza ihtiyaç duyduğunuz K2 vitaminini sağlayacaktır. Vücudumuzu taşıyan kemiklerimiz ve yapısını korumamız gereken dişlerimize kalsiyum depolanmasını sağlayan bu önemli vitaminin eksikliğini çekmemeniz için Ventura Vitamin K2 Komplkes Damla’yı kullanabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: takviye edici gıda, k vitamini, k2 vitamini, k vitamini nedir, k2 vitamini ne işe yarar, d vitamini
Eylül 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR