İnositol Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

İnositol Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

İnsan vücudunun gereksinim duyduğu pek çok çeşit vitamin bulunmaktadır. Bu vitaminlerin her birinin insan vücudu için sağladığı yarar ve fayda bambaşkadır.

Bu nedenle de vitaminlerin hemen hemen her biri takviye edici gıda olarak çeşitli besinler yardımıyla vücuda kazandırılmaktadır. Bu yardım vücut için çok önemli olmaktadır. Çünkü, sağlık açısından gerekli görülen vitaminlerin vücutta eksik ya da fazla olması çeşitli hastalıklara kapı açmaktadır. Bundan kaynaklı olarak da dikkatli davranılması gerekmektedir.

Vücudun ihtiyaç hissettiği vitaminler için farklı besinler bulunmaktadır. İhtiyacınız olan vitaminler için çeşitli besinlerden yararlanabilmeniz mümkün olmaktadır. Venatura İnositol (Miyo D-Kiro İnositol) gibi inositol vitamini içerikle ürünleri de vücudun sağlığı için oldukça önemli bir takviye olarak kabul edilmektedir.

İnositol Nedir?

İnositol olarak bilinen vitamin temel ifade ile vücudun sağlıklı olması için gerekli olan B kompleks vitamini olarak tanımlanabilmektedir. İnositolün bilinen diğer bir ismi ise B8 vitamini olmaktadır. Bu vitamin tüm beden dokularında bulunmaktadır. Özellikle üreme çağında bulunan kadınlar için vazgeçilmez bir takviye olarak değerlendirilmektedir. Birçok açıdan faydalı olan bu vitaminin önemli katkıları olduğu söylenebilmektedir.

İnositol vitamini yenilen karbonhidratların birçoğu ile vücuda kolaylıkla alınabilmektedir. Ek bir vitamin olarak ise vücuda pek çok yararı vardır. Bunlar, beyindeki önemli kimyasalları dengelemesi, panik atak riskini azaltması, depresyona iyi gelmesi ve ruh sağlığını olumlu yönde etkilemesi şeklinde ifade edilebilmektedir.

İnositol Hangi Besinlerde Bulunur?

İnositol bakımından zengin olan pek çok besin bulunmaktadır. Bu besinleri düzenli olarak tüketerek İnositol vitamini ihtiyacınızı karşılayabilmek mümkün olmaktadır.

İnositol bulunan besinler ise, bakliyat, lahana, fasulye, muz, kavun, tohumlar, kuruyemiş, kuru üzüm, narenciye, buğday, tahıl, yulaf gevreği, buğday kepeği, esmer pirinç, bira mayası ve pekmez gibi besinler olmaktadır.

İnositol gereksinimi olan kimselerin yukarıda sıralanan besinlerden tüketmesi önerilmektedir. Tabi, bunu yaparken kesinlikle aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altının çizilmesi gerekmektedir. Aşırı şekilde tüketimler çeşitli problemlerin oluşmasına zemin hazırlayabilmektedir.

Aynı zamanda da sıklıkla kahve tüketme eğiliminde olan kişilerde inositol vitaminin eksikliği yaşanabildiği çeşitli araştırmalarla ortaya konmuştur. Bunun nedeni ise kafeindir. Buna dikkat ederek düzenli ve sağlıklı bir beslenme programı hazırlayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: inositol nedir, inositol ne işe yarar, inositol nasıl kullanılır, inositol neye iyi gelir, inositol hangi besinlerde bulunur, takviye edici gıdalar, besin takviyesi, sağlıklı yaşam
Temmuz 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR