IFOS Sertifikalı Balık Yağı Nedir?

IFOS Sertifikalı Balık Yağı Nedir

Balık yağları vücuttaki Omega-3 eksikliğine karşı takviye edici gıda olarak tüketilmektedir. Balık yağı tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bunlardan biri de uluslararası balık yağlarını denetleyen IFOS sertifikasının bulunması gerekir.

Omega-3 yağları, doymamış yağ asitleri grubuna dahil olan balık dokusundan elde edilen hayvansal bir yağdır. Omega-3 insan vücudu tarafından üretilememektedir. Bu nedenle, Omega-3’ün dışardan vücuda alınması gerekir. Omega-3, vücuda birçok fayda sağlar. Kan şekerinin düzenler. Kanın vücutta rahat bir şekilde dolaşmasına yardımcı olur.

Vücuttaki Omega-3 yağ asitleri eksikliğine karşı tavsiye edilen balık yağları birçok rahatsızlığın önüne geçer. Omega-3 yağ asitlerinde DHA ve EPA bulunmaktadır. EPA ve DHA kalbin normal fonksiyonlarına katkı sağlar. DHA, normal beyin fonksiyonlarının işlevini sürdürmesine yardımcı olur. Omega-3 eksikliği vücuttaki işleyişte bozukluklara neden olur. Bu nedenle, düzenli olarak balık yağı tüketilmelidir.

IFOS Nedir?

IFOS, uluslararası düzeyde balık yağlarını denetleyen kurumun adıdır. Merkezi Kanada’da yer alan bu şirket, balık yağı ürün içeriğini denetlemektedir. Tam adı, The International Fish Oil Standards (Uluslararası Balık Yağı Standartları) olan IFOS, balık yağlarını çeşitli testlerden geçirerek derecelendirmektedir.

IFOS tarafından yapılan test sonuçlarına göre 5 yıldız ile derecelendirilen balık yağları kaliteli ürünlerdir ve bu ürünler rahatlıkla tüketilebilir. IFOS sertifikalı ürünler güvenli ürünlerdir. Balık yağı alırken IFOS sertifikası olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Balık Yağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Piyasada birçok balık yağı markası mevcuttur. Balık yağı seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Balık yağının herhangi bir katkı maddesi içermediğinden emin olmalısınız. IFOS sertifikalı ve bakanlık onayı bulunan balık yağı kullanılmasında fayda var.

Dynavit Omega 3 950 mg 30 yumuşak kapsül Omega-3 yağ asidi EPA ve DHA içerir. EPA ve DHA kalp ve damar sağlığını koruyan özelliktedir. Omega-3 balık yağları beyin işlevlerinin ve görme sağlığının korunmasına yardımcı olur. 11 yaş ve üzeri yetişkinler tarafından günde 1 yumuşak kapsülün yemeklerden sonra alınması tavsiye edilir. Bu üründe kullanılan balık yağı IFOS sertifikasına sahiptir. Balık yağı tüketiminde günlük kullanımı aşmamak gerekir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: balık yağı, ifos sertifiası, ifos sertifiası nedir, ifos nedir, balık yağları
Mart 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR