İdrar Yolu Enfeksiyonları Antibiyotik Olmadan Tedavi Edilebilir mi?

İdrar Yolu Enfeksiyonları Antibiyotik Olmadan Tedavi Edilebilir mi

İdrar yolu enfeksiyonları genellikle antibiyotiklerle tedavi edilir. Antibiyotikler, enfeksiyona neden olan bakterileri öldürebildikleri için idrar yolu enfeksiyonlarında standart tedavi şeklidir. Çoğu, bakteriler vücut dışından idrar yoluna girip gelişebilir. İdrar yolları enfeksiyonlarına neden olan bakteri türleri, tüm mesane enfeksiyonlarının % 90'ına kadar neden olan Escherichia coli türlerini içeri

Antibiyotikler enfeksiyonu hızlı ve etkili bir şekilde tedavi edebilse de, alerji, bulantı, kusma, ishal, döküntü, baş ağrısı ve karaciğer fonksiyon bozukluğu gibi yan etki riski taşıyan riskleri de vardır.

 Antibiyotiksiz idrar yolları tedavisinde 5 doğal yöntem daha vardır.

1. Bol Su İçmek

Su doğal bir idrar yolu enfeksiyonu ilacıdır. Yeterli su içtiğinizde enfeksiyon riskini önlemeye ve azaltmaya yardımcı olacaktır. Su, idrar yolu organlarının elektrolit ve temel besin maddelerini korur.

2. Sık İdrara Çıkmak

Sık idrara çıkma, idrar yolundaki bakterilere baskı uygulayarak temizlemeye yardımcı olabilir, ayrıca idrardaki bakterilerin idrar yolundaki hücrelere maruz kalma süresini azaltır.

3. Kızılcık Suyu

Kızılcık suyu, antibiyotik kullanmadan enfeksiyonu tedavi etmenin bir yoludur.  Yapılan araştırmaya göre, kızılcık suyu, E. coli hücrelerinin idrar yolundaki hücrelere yapışmasını önleyebilen bileşikler içerir.  

4. Probiyotik alımı

Probiyotik olarak bilinen bu yararlı bakteriler, idrar yollarının sağlıklı ve zararlı bakterilerden arındırılmasına yardımcı olabilir.

5. C Vitamini

C vitamini, bağışıklık sisteminin işlevini geliştirmeye yardımcı olan bir antioksidandır. C vitamini ayrıca bakterileri öldürebilen azot oksitler oluşturmak için idrardaki nitratlarla reaksiyona girer.

XLS Medical Yağ Tutucu yediklerinizden aldığınız yağları %28’e varan oranla azaltır. Sıradan diyetlere oranla 3 katına kadar kilo kaybı yaşanabildiği gözlemlenmiştir. İştahı azaltır, mide ve bağırsak geçirgenliğini arttırır.

Antibiyotik nasıl kullanılmalıdır?

Antibiyotikler doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gerekir. İlacın etkisine göre ne şekilde ve ne kadar süre boyunca kullanılacağı belirtilirken hastanın bu süreçte mutlaka duyarlı olması gerekir. İlacın kullanım süresi hastalığa göre değişiklik gösterdiği gibi sürecin sonunda yapılacak olan test neticesinde ilaca devam edilip edilmeyeceği kararlaştırılacaktır.

Antibiyotik tedavide en son süreçlerden birisidir. Bu nedenle doğal beslenmek ve takviye edici gıdalar kullanmak faydalı olacaktır.    

Takviye edici gıda çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: idrar yolu enfeksiyonu, probiyotik alımı, kızılcık suyu, medical yağ tutucu, antibiyotik kullanımı, antibiyotik nasıl kullanılır
Haziran 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR