Hyaluronik Asit Takviyesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hyaluronik Asit Takviyesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Son dönemlerde cilt bakımında adını sıklıkla duyduğumuz hyaluronik asit yararlarıyla dikkat çekmektedir. Nem kaynağı olarak bilinen hyaluronik asit cilde gereken nem desteğini sağlıyor. Hyaluronik asit nedir? Hyaluronik Asit Ne İşe Yarar? Cilt bakımı için neden önemli? Sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Hyaluronik Asit Nedir?

Hyaluronik asit, vücudumuzun bağ dokusunda, ciltte ve eklemlerde yer alan, bağlayıcı özelliğiyle cildin yapı taşlarından biridir. Yoğun nemlendirici etkiye sahip bu polimer çeşidi cildimizin en güçlü nem kaynakları arasında bulunur. Su moleküllerini kendine çeken ve hücre üretimini hızlandıran hyaluronik asit kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutabilir. Bu sayede hyaluronik asit ciltte nem bariyeri oluşturur ve cilde esneklik kazandırır.

Hyularonik asit vücudumuzda doğal olarak bulunur. Ancak yaş ilerledikçe vücutta hyaluronik asit üretimi yavaşlar ve zamanla hyaluronik asit miktarında azalma gözlenir. Bu durumda cilt esnek ve yumuşak yapısını kaybeder. Kırışmaya başlar. Bundan dolayı vücut eskisine kıyasla daha fazla hyaluronik aside gereksinim duyar. Bu durumda dışarıdan takviye olarak hyaluronik asit alınması gerekir. 

Hyaluronik Asidin Faydaları Nelerdir?

Hyaluronik asit suyu kendine çeker ve tüm hücrelere su taşır. Taşıdığı su sayesinde cildi içeriden nemlendirerek elastik yapısın korur. Yumuşacık bir görüntü sunan hyaluronik asit, kırışıklıkların önüne geçer. Cilde sıkı, sağlıklı ve canlı bir görünüm kazandırır. Hyaluronik asit ayrıca eklemler için de gerekli bir moleküldür. Hücrelere su taşıma özelliği bulunan hyaluronik asit dokuların yenilenmesinde de görev alır.

Hyaluronik Asit Takviyesi Nedir?

Hyaluronik asit takviyesi cilt için gerekli nemi sağlamaktadır. Takviyenin içeriğinde hyaluronik asit desteği bulunur. Bu takviye cilde gereksinim duyduğu desteği sağlar. Cilt yüzeyini nemlendirir ve cildin sıkılaşmasında rol oynar. Hyaluronik asit serum ayrıca ciltte meydana gelen ince çizgi oluşumunun azalmasında etkilidir. Cildin pürüzsüz ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

İntraVit Tip II Kollajen Hyaluronik Asit içerikli Sıvı 30ml 30 Oral Flakon Tip II kolajen, hyaluronik asit, söğüt kabuğu ekstresi, MSM, Vitamin C, akgünlük ekstresi, zencefil ekstresi, manganez, vitamin k2, vitamin d3 içenin, Cildin genç ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlar.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: hyaluronik asit nedir, hyaluronik asit takviyesi nedir, hyaluronik nasıl kullanılır, hyaluronik asidin faydaları nelerdir, hyaluronik asit takviyesi nedir, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ağustos 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR