Hyaluronik Asit Nedir? Ne İşe Yarar?

Hyaluronik Asit Nedir? Ne İşe Yarar?

Son dönemlerde cilt bakımında oldukça popüler olan hyaluronik asit birçok kozmetik ürününde yer alır. Hyaluronik asit vücudumuzda var olan, bağ dokularda ve eklemlerde bulunur. Vücudun kendi kendine üretebildiği bu doğal asit vücuda esneklik, nem ve dolgunluk kazandırır. Yaş ilerledikçe vücuttaki hyaluronik asit seviyesinde azalma görülür. Bu nedenle ciltte kırışıklıklar, canlılığı ve nemi kaybetme, eklemlerde aşınma meydana gelir. Hyaluronik asit takviyesi yaşlılık belirtilerinin tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır.

Hyaluronik asit, kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutabilme kabiliyetiyle etkili bir nemlendiricidir. Hyaluronik asit eklem rahatsızlıklarına, cilt kırışıklıklarına, yaralara, kronik yorgunluğa iyi gelir. Yaşlanma etkilerinin gecikmesi, kırışıklık görünümünün azalması, ciltteki sarkmaların önüne geçilmesi ve diğer çevresel faktörlere karşı cildin korunması gibi önemli konularda büyük rol oynar.

Hyaluronik Asit Faydaları

Hyaluronik asit su moleküllerini çekme ve bağlama yeteneğiyle insan vücudu açısından oldukça önemlidir. Hyaluronik asit, hücre üretimini hızlandırır, su moleküllerini üzerine çeker. Cildin nemli ve esnek olmasını sağlar. Belirli bir yaştan sonra vücudun eskisi kadar üretemediği hyaluronik asit takviyesi almak cilde canlılık ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Hyaluronik asit serum su tutma kapasitesi nedeniyle cildin pürüzsüz, parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Sivilce izlerinin yok olmasında etkilidir. Sivilce oluşumunun önüne geçer. Düzenli kullanıldığında kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Cildin uzun süre canlı, parlak ve doğal görünmesini sağlar.

Hyaluronik asit ayrıca eklemler için de gereklidir. Eklem bölgelerinin rahat bir şekilde hareket edebilmesi için nemli olması gerekir. Hyaluronik asit eklemlerin rahat bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Hyaluronik asit ayrıca dokuların yenilenmesine de katkı sağlar.

Hyaluronik Asit Nasıl Kullanılır?

Hyaluronik asit cilt bakım ürünlerinde sıklıkla karşımıza çıkar. Hyaluronik içeren cilt bakımı ile cildin nemlendirilmesi ve yenilenmesi sağlanır. Hyaluronik asit ayrıca tıbbi yöntemlerle cildin alt tabakasına da yerleştirilir. Nemin ciltte uzun süre kalmasını sağlayan hyaluronik asit daha canlı, sağlıklı bir görünüm sunar.

Hyaluronik asit içerikli ürünler düzenli kullanıldığı takdirde cildin esnekliği geri kazanılır. Cilt uzun süre nemli kalır. Ayrıca, hyaluronik asit kırışıklık görünümünün azalmasında da etkilidir. Hyaluronik asit krem, hyaluronik asit serum veya maskeler kullanarak cildinize daha esnek, daha canlı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Vichy Liftactiv Hyalu Mask içeriğindeki hyaluronik asit ile ince çizgilere karşı bakım sağlar. Nemsiz kalmış ciltleri nemlendirmeye yardımcıdır. Cildin daha yumuşak bir görünüm kazanmasını sağlar.
Etiketler: hyaluronik asit, hyaluronik asit nedir, hyaluronik asit faydaları
Nisan 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR