Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir - Nasıl Kullanılır

Son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren Hindistan cevizi yağı sağlık açısından pek çok faydaya sahiptir. Günümüzde sadece kozmetikte değil yemeklerde de tercih edilmektedir. Hindistan cevizi yağı sağlık açısından faydalarının yanı sıra cilt ve saç bakımı konusunda oldukça etkili doğal bakım yağıdır.  Yemeklerde kullanılan ve salatalara eklenen Hindistan cevizi yağı, LDL kontrol seviyelerinden Alzheimer’a kadar pek çok hastalığa iyi gelmektedir.

Tropikal iklimlerde yetişen Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi ağacından elde edilen bir yağdır. Oldukça lifli ve besleyici olan Hindistan cevizi yağı, günümüzde sıklıkla kullanılan bitkisel bir yağ çeşididir.

Hindistan cevizi magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko, E. K ve C vitamini, demir gibi vitamin ve mineraller içerir. İyi bir lif kaynağı olan Hindistan cevizi birçok faydalı yağ asidi içermektedir. Birçok vitamin ve mineral aynı zamanda bazı yararlı bitkisel bileşenleri içeren Hindistan cevizi yağı yüksek oranda karbonhidrat içerir.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağının pek çok kullanım alanı ve faydası vardır. Hindistan cevizi yağı antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bundan dolayı sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır.

Kalp Sağlığını Destekler

Hindistan cevizi yağı kalp ve damar sağlığı açısından faydalı bir yağ türüdür. Hindistan cevizi yağı iyi kolesterolü (HDL) artıran doymuş yağlar içerir. Bu sayede kolesterolü dengeler. Kötü kolesterolü düşürür.

Alzheimer Hastalığına İyi Gelir

Alzheimer hastalarında beyinde enerji için glikoz kullanımı azalmaktadır. Hindistan cevizi Alzheimer hastalığının başlangıcında beyin fonksiyonlarının iyileşmesine katkı sağlar.

Diş Sağlığına İyi Gelir

Hindistan cevizi yağı ağızdaki diş plağı, diş çürüğü ve diş eti hastalıklarına sebep olan bakterilere karşı etkilidir. Hindistan cevizi yağının gargara olarak kullanımı ağız enfeksiyonlarını önleyecektir.

Cilt Güzelliği Sağlar

Hindistan cevizi yağı cilt üzerine uygulanarak cildin koruyucu bariyerini güçlendirir. Bu nedenle cildin güzelleşmesi, nemlendirilmesi, akne, sivilce gibi cilt problemleriyle mücadele edilmesi gibi açılardan Hindistan cevizi yağı kullanılabilmektedir.

Saç Sağlığını Destekler

Hindistan cevizi yağı saç sağlığını destekleyici özelliğe sahiptir. Saçların daha sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayan Hindistan cevizi yağı saç bakım ürünü olarak tercih edilmektedir. Saçlardaki cansız görünümün iyileşmesine yardımcı olan Hindistan cevizi yağı saç derisinin güçlendirilmesine katkı sağlar.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağı yemeklerin ve tatlıların içerisinde kullanılabilir. Ayrıca multivitamin gibi kapsül formda tüketilebilmektedir. Zade Vital Hindistan Cevizi Yağı orta zincirli yağ asitleri içermektedir. Gıdalarla kullanıma elverişlidir.
Etiketler: multivitamin, hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi yağı faydaları
Haziran 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR