Her Mevsim Güneş Kremi Kullanmak İçin 4 Neden

Her Mevsim Güneş Kremi Kullanmak İçin 4 Neden

Güneş kremi kullanmak yılın her döneminde gerekli olan ve kişinin kendi sağlığı içinde sıklıkla başvurması gereken bir üründür. Çünkü, güneş kremlerinin hatta daha geniş açıdan bakılırsa güneş ürünleri gibi pek çok ürünün kişinin cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu gözlemlenmiştir.

Bu bakımdan da her mevsim, yılın her döneminde güneş kremi kullanmak önerilir. Bunun ana sebebi ise pek çok özelliği ve faydası ile kurtarıcı ürünlerden olmasıdır. Bu nedenle sizler için genel anlamda her mevsim güneş kremi kullanmak için geçerli olan 4 nedeni derledik.

UV-A ve UV-B Işınlarına Karşı Korur

Yaz aylarında ve öğle saatlerinde güneş ışınları dünyaya dik açıyla gelir. Mor ötesi olarak adlandırılan bu ışınlar cilt sağlığı için zararlıdır. Güneş kremleri, güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi koruyucu bir etkiye sahiptir. Güneş kremi cilde sürüldüğünde koruyucu bir tabaka elde edilmesi söz konusudur. Bu da güneşin zararlı ışınlarının en aza indirilmesini sağlar. Bu nedenle de güneş kremlerinin kullanılması uzmanlar tarafından sıklıkla önerilir.

Cilt Kanseri Riskini Azaltır

UVA ışınlarının yüzde 95 gibi ciddi bir yüzdesini ultraviyole radyasyonlar meydana getirir. Bu ışınlara uzun süre ve direkt olarak maruz kalan kişilerde ise cilt kanseri riski oldukça yüksektir. Bu nedenle de cilt kanserleri riskinin düşürülebilmesi ve ışınların zararlarından korunabilmek için Ducray Melascreen UV Creme Legere gibi güneş kremlerinin kullanılması tavsiye edilir.

İnce Çizgi ve Kırışıklıkları Önlüyor

Güneş kremleri içlerinde barındırdıkları çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra cildinizi de nemlendirdikleri için genellikle ince çizgi ve kırışıklıklarında oluşmasının önüne geçer. Bu sayede de kişi düzenli güneş kremi kullandığında daha genç ve daha pürüzsüz bir cilt elde eder.

Güneş Yanıklarını Önlüyor

Yaz aylarında güneş ile uzun süreler temas edilirse ciltte güneş yanıklarının oluşması ve cilt lekelerinin oluşması kaçınılmaz olur. Bu nedenle de güneş kremi kullanmak çok önemlidir. Aksi takdirde güneşin yakıcı ışınları kişinin cildi ile direkt olarak temas edeceği için bu durumlarda çeşitli sorunlar meydana gelir.

Bu sorunların çözülebilmesi için ise güneş kremlerine önem verilmesi, dikkatli ve düzenli kullanılması önerilir. Aksi takdirde güneşin zararlarından korunmak daha zor olacaktır. Bu durumda kişinin sağlığı üzerinde olumsuz etkiye neden olabilir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: güneş kremi kullanmak için nedenler, cilt bakımı, güneş koruyucu ürünleri, güneş kremi
Kasım 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR