Hassas Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalı?

Hassas Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalı

Cildiniz hassas ise bakımının zor olduğunu bilirsiniz. Bunun için kullandığınız ürünlerin mutlaka cildinizin yapısına uygun olmasına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü hassas ciltler normal ciltlere göre daha dikkat isteyen bir bakım gerektirir.

Hassas ciltlerin nedeni, cilt bariyerinin yetersiz gelişmesinden kaynaklanır. Bu sayede cilt dış faktörlere karşı dayanıksız olur ve birçok koşulda etkilenir. Hassas ciltlere yanlış yapılan bakım sonunda lokal problemler ortaya çıkabilir. Bunun için cilt tipine göre uygulama yapmak doğru olur. Bu da ancak cildi tanımakla mümkün olacaktır. 

Hassas Cilt Tipini Olumsuz Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Cilt bariyerinin tam olarak gelişmemiş olması kendini koruyamamasına neden olur. Dolayısıyla bu tip ciltler kızarıklığa eğilimlidir. Rüzgarlı havalar, güneş ya da hatalı ürün kullanımı gibi pek çok tercih bakımı güçleştirirken yaşam tarzını da etkiler.

Hassas Ciltlere Bakım Önerileri

Hassas bir cildiniz varsa öncelikli olarak bu cildi tanımanız ve hakim olmanız gerekir. Bu sayede çevresel faktörlere karşı daha dirençli olmasını sağlarsınız. 

Hava şartlarına karşı cildinizi koruyun

Hassas ciltler güneşten çok kolay etkilenir. Bunun için cildinizi kızartacak olan UV ışınlarından uzak durmanız gerekir özellikle güneşin dik geldiği saatlerde dışarıda olmamak cildinizi korumaya yardımcı olacaktır. Güneş kadar soğukta hassas ciltleri etkiler. Nemlendirici kremler sürerek cildin soğuk havalarda kurumaması sağlanabilir.

Kullandığınız ürünlerin içeriğine dikkat edin

Cildiniz için uygun olan ürünleri tercih etmelisiniz. Bunun için içeriğinde hangi formüllerin kullanıldığına mutlaka bakmanız gerekir. Özellikle parfüm, alkol, sabun gibi maddeler içeren ürünler cilde zarar verebilir.

Ani ısı değişiminden uzak durun

Ani ısı değişikliği cildin hassasiyetini artıran bir faktördür. Eğer sıcak havadan soğuk havaya ya da soğuk havadan sıcak havaya girilmesi gerekiyorsa mutlaka bunu cildinize alıştırarak yapmanız gerekir. 

Standart bir cilt bakımı oluşturun

Kullandığınız ürünleri sürekli değiştirmek yerine daima aynı ürünleri kullanmayı tercih edin. Cildinizi koruyan ve iyi gelen ürünler her zaman doğru seçim olacaktır ve bu tip ürünleri bulduğunuzda tekrar değiştirmeyin.  

Hassas ciltler için özel olarak geliştirilmiş ürünlere https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: cilt bakımı, hassas ciltler için bakım, nemlendirici, hassas ciltlerin bakımı, cilt bakımı önerileri
Nisan 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR