Hassas Ciltler İçin Bakım Önerileri

Hassas Ciltler İçin Bakım Önerileri

Hassas cilde sahip olmanın birçok zorluğu bulunmaktadır. Kullandığınız ürünlerden, uyguladığınız bakımlara kadar her noktada dikkat gerektiren bir cilt tipi olmaktadır. Çünkü hassas ve kızarıklığa eğilimli cilt tipi en korumasız cilt tipi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hassas cilt tipinin oluşumunun en temel nedeni; cilt bariyerinin yetersiz gelişimi nedeniyle dış faktörlere karşı kendini koruyamamasından kaynaklanmaktadır.

Bu cilt tipi her faktörden olumsuz etkilenebilir. Ayrıca hassas cilt tipine yapılan yanlış bakımlar sonucu, bu cilt tipine ait lokal sorunlar oluşabilmektedir. Bu nedenle hassas bir cilde sahip kişilerin bakımını, cilt tipine göre özel şekillendirmesi gerekmektedir.

Hassas Cilt Tipini Olumsuz Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Cilt bariyerinin güçlü olmaması sonucu cilt, kendini dış faktörlere karşı koruyamaz hale gelebilmektedir. Bu durum cilt hassasiyetini artırabildiği gibi, kızarıklığa eğilim sorununu tetikleyebilmektedir. Bu nedenle kızarık hassas ciltler için bakım ürünleri oldukça dikkatli seçilmelidir.

Cilt hassasiyetini artıran nedenler arasında rüzgârlı hava, güneş, ısıl işlemler, hatalı ürün kullanımı, sigara gibi birçok sebep gösterilebilmektedir. Hassas cilde sahip yetişkinler, bakımını yaşam tarzına adapte etmeli oldukça önemli olmaktadır.

Hassas Ciltlerin Bakım Önerileri Nelerdir?

Hassas cilde sahipseniz, cildinizin özelliklerine hâkim olmanız gerekmektedir. Böylelikle cildinizi dış faktörlerin etkisinden koruyabilir hale gelebilirsiniz ve La Roche Effaclar gibi ürünler kullanarak hassas cildiniz üzerinde bir koruma yaratabilirsiniz.

Hava Şartlarına Karşı Cildinizi Koruyun

Hassas cilt tipleri güneşten fazla etkilenmektedir ve UV ışınları cildin kızarıklığını artırabilmektedir. Güneşli havalardan cildinizi mutlaka korumalı ve güneş kremini çantanızdan ayırmamanız bu açıdan önemli olmaktadır. Yine soğuk havalarda cildinize dışarı çıkmadan önce nemlendirici krem sürmeli ve cildinizi soğuktan koruyacak kıyafetler giymeyi de unutmamanız gerekmektedir.

Kullandığınız Ürünlerin İçeriğine Dikkat Edin

Cildinize uyguladığınız ürünlerin formülleri de oldukça önemli olmaktadır. Çünkü hassas cilt yapısı, formüllerde kullanılan bir içeriğe duyarlı olabilmektedir. Özellikle parfüm, alkol, sabun gibi maddeler içeren ürünler cildinize zarar verebilmektedir. Bu doğrultuda yapmanız gereken cildinize uyguladığınız ürünlerin La Roche-Posay Micellar Water Ultra Reactive Skins gibi içerikleri test edilmiş ve zararsız olduğuna kanaat getirilmiş ürünler kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Ani Isı Değişikliğinden Cildinizi Uzak Tutun

Ani ısı değişikliği cildin hassasiyetini artıran etkenlerden biri olmaktadır. Örnek verecek olursak, girdiğiniz ortamda klima çalışıyorsa, cildinizin klimayla temasını en aza indirmeye çalışmanız sizin faydanıza olacaktır. Sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama geçmeniz gerekiyorsa mutlaka uygun kıyafetlerle tedbir almanız önerilmektedir.

Etiketler: cilt bakımı, hassas ciltler için cilt bakımı, kızarık hassas ciltler, la roche effaclar
Nisan 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR