Hangi Güneş Kremini Seçmek Gerekir?

Hangi Güneş Kremini Seçmek Gerekir

Güneş cildin vitamin kaynağı olmasına karşın doğrudan temas halinde zararlıdır. Bunun için özellikle güneşin dik geldiği saatlerde güneşe çıkmama konusunda uzmanlar daima uyarılarda bulunur.

Peki, uzmanların bu uyarılarından yola çıkarsak acaba cildimiz için acaba hangi güneş kremini seçmek gerekir?

Güneş, 4,5 milyar yıldan beri dünyamızı ısıtıyor ve aydınlatıyor. Tüm canlılar için ihtiyaç olan güneş, hayatın tam merkezinde demek yerinde olacaktır. Okulların tatil olmasından hemen sonra başlayan tatil hazırlıklarının ise ilk maddesi güneş kremleridir. Eğer bir güneş kreminiz yoksa o zaman hazır sayılmazsınız.

Ultraviyole (UV) Işınlar

UV ışınları gözle görülmez bunun için ortada var olmayan bir tehdit algılayamayabilirsiniz. UV ışınları dünyayı sterilize ediyor olsa da yeryüzüne ulaştıklarında insan vücudunda taze deri üretimini sağlayan dermiş hücrelerine zarar verir. Bu da cildin yenilenmesinin önlenmesi demektir. İnsanın kısa sureli bronzlaşmasını sağlayan ışınlardır. UV ışınlarının çok büyük bir bölümü atmosferde tutulur ve ancak bize ulaşan miktardan da korunmak gerekir. Bunun içinde güneş kremleri en ideal çözümdür.

Avene Lait Spf 50+ 250 ml, hassas ciltler için çok yüksek koruma sağlar. Bronzlaşma sonrası iz bırakmaz, suya dayanıklıdır. Silikon içermez, UVA- UVB'ye karşı etkili koruma sağlar. Akışkan yapısı ile hassas ciltleri korur ve nemlendirir, hassas ciltler de dahil tüm ciltler için uygundur.

Ürünü uyguladıktan sonra güneşe 30 dakika güneşe çıkmamanız tavsiye edilir. Bu süreç kremin yedirilmesini sağlamaktır.  Her 2 saatte bir tekrar kullanabilirsiniz.

D Vitamini

Vücudun ihtiyacı olan D vitaminin tek kaynağı güneştir. Bunun için D vitamini alabilmek için belli zamanlarda güneşten faydalanmak gerekir. Özellikle kemiklerin gelişiminde D vitaminin etkisinin büyük olduğunu düşünürsek gelişme çağında olan çocukların günlük ihtiyacı olan D vitamine mutlaka ulaşması gerekir. Yapılması gereken 10–20 dakika arasında güneşlenmektir.

UV ışınlarının uzun süre boyunca alınmış olması cildin yapısında birtakım bozulmalar meydan getirir ve bu sayede cilt kendisini yenileyemediğinden dolayı elastikiyet yapısı bozulur ve kırışıklıklar meydana gelir.

https://www.dermoailem.com/ adresimizden istediğiniz güneş bakım ürünlerini sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: güneş kremi, güneş kremi nasıl seçilir, güneş ürünleri, güneş losyonları, güneş kremleri, vücut için güneş ürünleri, yüz için güneş ürünleri
Haziran 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR