Hamilelikte Genital Bölge Temizliği Nasıl Olmalı?

Hamilelikte Genital Bölge Temizliği Nasıl Olmalı?

Gebelikte genital bölge temizliği nasıl olmalı? sorusu gebelik döneminde en çok merak edilen konular arasında yer alır. Gebelik döneminde genital bölge temizliği normal dönemlere göre çok daha hassasiyet gerektiren bir hal alır. Çünkü genital bölgede meydana gelebilecek herhangi bir enfeksiyon doğrudan bebeğin ve kişinin sağlığını tehlikeye sokabilmektedir.  Bu nedenle hamilelik döneminde genital bölge temizliğine her zamankinden daha fazla dikkat etmek gerekir.

Gebelikte Genital Bölge Temizliği

Hamilelikte vücut bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli yerlerden biri de genital bölgedir. Genital bölge temizliğine dikkat edilmemesi halinde pek çok vajinal enfeksiyona yakalanma riski artar. Hamilelik döneminde daha da hassas bir hal alan genital bölgenin temizliği nasıl olmalı? sorusu kafanızı kurcalayabilir.

Gebelikte Genital Bölge Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genital bölgeyi temizlerken yalnızca su kullanılması tavsiye edilmektedir. Genital bölge için kullanılabilecek kozmetik ürünler içerisinde kimyasal maddeler bulunabilir. Bu durum genital bölgenin pH değerini bozabilir ve genital bölgede tahrişe yol açabilir. Bu durumda da vajinit adı verilen enfeksiyon oluşmaktadır.

Tuvalet sonrası vajina temizliğinin önden arkaya doğru yapılması da dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır. Temizliğin önden arkaya doğru yapılmaması durumunda mikroplar vajinaya ulaşabilir. Ayrıca tuvalet ve banyo sonrası genital bölgenin nemli kalmamasına da özen göstermek gerekir. Bu bölgenin iyice kurulandığından emin olmalısınız. Yoksa bölgede mantar oluşumu söz konusu olabilir.

Genital bölge temizliğinde kimyasal madde içermeyen intim temizlik ürünleri de kullanabilirsiniz. Genital bölgesinde etkili bir temizlik istiyorsanız kimyasal içeriklerden uzak intim temizlik ürünleri tercih edebilirsiniz. İntim temizlik ürünleri genital bölgenin mikro florasını korur. Mantar ve bakteri enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki sağlar.

Sebamed İntim Likit – Genital Bölge Temizleyici de hassas bölgenin temizliğinde kullanabileceğiniz ürünlerden biridir. Hassas genital bölgenin hijyen ihtiyacını karşılamak için özel olarak geliştirilmiş Sebamed İntim Likit – Genital Bölge Temizleyici doğal ve hassas bir temizlik sağlar. pH 3,8 değeriyle genital bölgenin mikro florasının korur. Bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki gösterir. Sabun ve alkali içermeyen bu ürün günlük kullanımında kişisel hijyenin sağlanmasında etkilidir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: hamilelikte genital bölge temizliği, genital bölge temizliği, hijyen, hamilelikte genital bölge temizliği nasıl olmalı, cilt bakımı, bakım önerileri
Eylül 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR