Hamilelikte Çatlaklar Nasıl Geçer?

Hamilelikte Çatlaklar Nasıl Geçer?

Hamilelik esnasında birçok anne adayının yaşadığı problemlerden biri olan hamilelik dönemi çatlakları birçok kişinin kafasına taktığı ve görünümünden rahatsız olduğu bir cilt problemidir. Çatlakların tek sebebi hamilelik olmamakla beraber aynı zamanda doğal bir problem olduğunu ve bundan çekinilmemesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Tüm bunlar bir yana eğer hamilelikte çatlak problemi ile karşılaştıysanız ve çözüm üretip çatlaklarınızı geçirmek istiyorsanız alabileceğiniz önlem ve bakımlar mevcuttur. Bu yazımızda sizin için çatlaklar hakkında bazı bilgilerden ve tedavi için yapabileceğiniz bazı bakımlardan bahsettik.

Çatlaklar Neden Oluşur?

Hamileliği temel alarak ilerleyecek olursak çatlakların sebebinin hamilelik esnasında alınan kilolar sonucu derinin gerginleşmesi ve çatlaması olduğunu söyleyebiliriz. Çatlaklar ilk oluştuklarında pembe ya da mor renkte kendini gösterirken sonrasında kırmızı renk alır ve en son beyazlarlar.

Çatlaklara karşı yapılan bakımların etkili olması ve iyileştirici bir etkiye sahip olması için pembe, mor ya da kırmızı renklerdeyken bakım yapılması gerekmektedir. Beyaz rengi almış ve üzerinden çok zaman geçmiş olan çatlaklar için bakım ya da iyileştirici tedaviler yeterince etkili olmayabilir. Çatlakların oluştuğu bölgeler özellikle hamilelikte karın, kalça, sırt, basen ve meme bölgesidir.

Çatlakları Önleme ve Geçirme Yolları Nelerdir?

Çatlakları önlemek için hamilelik başında cildi nemlendirmek, serumlar kullanarak nemli ve yumuşak tutmak oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra cilde iyi geldiği bilinen A ve E vitaminlerini bolca tüketerek içeriğinde A ve E vitamini olan losyonları kullanabilirsiniz.

Düzenli bir bakım çatlakları önleme ve geçirmede oldukça elzemdir. Bu süreç için de bol bol su içmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Yeterli su tüketimi, cildinizi sağlıklı ve parlak bir görünümde korumada çok etkilidir.

Cildinizin yeterli nem oranında olması önemlidir. Doğrudan olarak cildinize uygulayabileceğiniz bakım ürünlerinden olan ve hamilelik dönemindeki anne adayları için geliştirilen özel formülü ile Mustela Maternite Stretch Marks Çatlak Bakım Serumu 45 ml, çatlakları önlemede ve çatlaklarınızı iyileştirmede yardımcınız olacaktır. %96 oranında doğal içeriği ve organik kökenli yapısı, Mustela Maternite Stretch Marks Çatlak Bakım Serumu’nun cildinizi pürüzsüz ve esnek bir yapıya kavuşturmasını sağlar.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: hamilelikte çatlaklar nasıl geçer, çatlaklar neden oluşur, hamilelikte çatlaklar nasıl önlenir, çatlak bakım serumu, cilt bakımı
Ekim 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR