Hamilelikte Çatlak Oluşumu Nasıl Engellenir?

Hamilelikte Çatlak Oluşumu Nasıl Engellenir?

Hamilelik döneminde anne adayları fiziksel ve duygusal açıdan pek çok değişim yaşar. Hormonal değişimler sebebiyle ciltte bazı değişiklikler söz konusu olabilir. Anne adaylarının bedeninde meydana gelen değişim hamilelik çatlaklarının ortaya çıkmasına neden olur. Uzmanlar, basit önlemlerle hamilelik çatlaklarını önlemenin veya çatlakları azaltmanın mümkün olduğunu belirtmektedir.

Birçok anne adayı vücudunda hamilelik çatlağı meydana gelmemesi için çeşitli yöntemlere başvurur. Bazı anne adaylarında hamilelik çatlağı oluşmazken bazı anne adaylarında ise yoğun çatlaklar söz konusu olabilir. Hamilelikteki çatlakların önüne geçmek için anne adayları yoğun çaba sarf edebilir. Bazı önlemler alarak gebelik çatlaklarının önüne geçebilirsiniz.

Hamilelik Çatlakları Neden Oluşur?

Ciltte meydana gelen beyaz-pembe renkli, yara izini andıran değişimler hamilelik çatlakları olarak tanımlanır. Cilt üzerinde ufak çökükler olarak karşımıza çıkar. Hormonal ve fiziksel değişimler nedeniyle ortaya çıkabilir. Hamilelik çatlakları ağrılı yapıda değildir. Ancak hafif bir kaşıntı vermesi söz konusudur.

Hamilelik çatlakları vücudun cilde göre daha hızlı büyümesi ve cildin bu büyümeye yetişememesi neticesinde meydana gelir. Bu nedenle cildin hemen altındaki elastik liflerde kırılma oluşur. Hızlı kilo alımı ile karında, üst bacaklarda ve memelerde çatlaklar görülebilir. Hamilelik döneminde dengeli ve yavaş kilo alımı çatlakların önüne geçilmesini sağlar.

 Hamilelik Çatlakları Nasıl Önlenir?

Çatlak oluşumunun engellenmesi için cildin nemini korumak gerekmektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenme ve yeterli sıvı alımı vücuttaki nem dengesinin korunmasına yardımcıdır. Hamilelikte nem dengesinin korunması açısından su önemli bir yere sahiptir. Hamilelikte su tüketimi çatlak oluşumunun önüne geçecektir.

Dengeli beslenme ani kilo artışının önüne geçer. Hızlı kilo artışı ciltte ani gerilmelere neden olur. Ani gerilmeler de hamilelik sırasında çatlak oluşumuna sebep olacaktır. Yavaş kilo alarak vücuttaki çatlak oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Hamilelikte duş esnasında karna yumuşak bir sünger yardımıyla dairesel hareketler ile masaj yaparak ovalamak da ciltteki kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur. Ciltteki kan dolaşımının hızlı olması cildin elastikiyetini koruduğu anlamına gelir. Elastikiyetini koruyan ciltte çatlak oluşumu söz konusu değildir.

Hamilelikte düzenli olarak cildin nemlendirilmesi son derece önemlidir. Cildi düzenli nemlendirerek hamilelik çatlaklarının önüne geçebilirsiniz. Nemlendirmek için bebe yağı ve badem yağı da tercih edebilirsiniz. Nemlendiriciler cildin elastikiyetini artırarak ani gerilmelere karşı cildin dayanıklılığını artırmaktadır.

Lierac Phytolastil Gel vücut yüzeyinde oluşan çatlakların giderilmesinde koruyucu destek sağlar. Cildin elastikiyetini güçlendiren bakım ürünü çatlak oluşumunun önüne geçer. Hamilelik döneminde ve sonrasında rahatlıkla kullanılabilecek bir üründür.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: hamilelikte çatlak oluşumu nasıl engellenir, cilt çatlakları nasıl önlenir, hamilelikte cilt bakımı, hamilelik çatlağı
Kasım 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR