Hamilelikte Çatlak Kremi Kullanımı

Hamilelikte Çatlak Kremi Kullanımı

Gebelikte karın çatlakları pek çok anne adayının kabusu olmakta ve hamilelik çatlaklarının nasıl geçeceği soruları hemen hemen her kadının aklını kurcalamaktadır. Bu nedenle sizler için bu çatlakların önlenmesi adına birkaç kısa bilgi derledik.

Hamilelerde Cilt Çatlakları

Hamilelerde cilt çatlakları hakkında en çok merak edilen şey, bunların geçip geçmeyeceği sorusu olmaktadır. Burada çatlakların neden oluştuğunu, kimlerde daha çok görüldüğünü anlamak önemli bir faktör olmaktadır. Daha sonra da deride çatlak önleyici tedbirlerin alınması ve çatlak giderici çözümlerin araştırılması gerekmektedir.

Hamilelikte Çatlak Oluşumu Neden Olur?

Vücutta kilo alımı ya da gebelik sebebiyle genişleme olduğunda deride çatlakların oluşması da muhtemel olmaktadır ve aslında bu, doğal bir sonuç olarak kabul edilmelidir. Ancak bu çatlaklar bazı anne adaylarında ya da annelerde azken bazılarında bunun tam tersinin görülmektedir. Bunun nedenleri farklılık gösterebilmektedir. Ancak bu nedenleri sizler için kısaca derledik.

Genetik Yapı ve Yatkınlık

Bazı kadınlarda çok yoğun çatlaklar görülürken bazılarında neredeyse hiç görülmemektedir. Bunun genetik yatkınlıkla çok büyük bir ilgisinin olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir.

Yeterince Su Tüketmeme

Gebelikte bol bol su içmek çok önemli olmaktadır. Hem bebeğin gelişimi için hem kasık ağrılarını hafifletmek için hem de çatlak oluşumu gibi durumların önüne geçmek için yeterince su tüketilmesi gerekmektedir. Bu nedenle gün boyunca bol bol su içmeniz çatlakların önlenmesi açısından önemli olmaktadır.

İkiz Gebelik Durumları

İkiz gebeliklerde karın, çok daha fazla büyümek zorunda kalmaktadır ve bu nedenle de deri, çok daha fazla gerilmektedir ve bu durumda çatlakların daha fazla ve daha derin olmasına neden olabilmektedir.

Karnın Fazla Büyümesi Durumu

Bazı gebeliklerde bebeğin kilosu ve büyüklüğü, gebeliğin geldiği son hafta gibi etkenler karnın daha fazla büyümesine dolayısıyla daha fazla gerginleşmesine neden olabilmektedir. Bu durumda da çatlaklar daha fazla olabilmesine zemin hazırlamaktadır.

Gebelik Çatlaklarını Önlemek Mümkün Olmakta Mıdır?

Hamilelik çatlaklarını önlemek ya da daha az ve yüzeysel olmalarını sağlamak mümkün olmaktadır. Bu amaçla düzenli olarak cildi rahatlatan kurumasına izin vermeyen Mustela Maternite Stretch Marks Çatlak Öncesi Kremi gibi kremler kullanmak, bol su içmek, hekim önerisiyle egzersiz yapmak etkili olabilmektedir.

Hamilelik Süresince Oluşan Çatlaklara Çözüm Nedir?

Bu konuda yapılabilecekleri, çatlaklar oluşmadan önce dikkat edilmesi gerekenler ve doğum sonrası çatlaklara çözüm şeklinde ikiye ayırmak gerekmektedir.  

Gebelik Çatlaklarını Önlemek: Karın çatlaklarını önlemek için su içmek, iyi beslenmek, anne ürünleri kapsamında çatlak önleyici kremler kullanmak etkili olmaktadır.

Gebelik Çatlaklarını Gidermek: Spor, sıvı tüketimi, çatlak kremi kullanımı gibi uygulamalarla çatlakların görünümünü azaltmak mümkün olmaktadır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: çatlak, çatlak kremi, hamileler için çatlak kremi, cilt çatlakları
Mart 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR