Hamileler İçin Güneş Kremi Nasıl Olmalı?

hamileler için güneş kremi nasıl olmalı, hamileler için güneş kremi, güneş koruyucu krem, güneş losyonu, hamilelerde cilt bakımı

Hamilelik 9 aylık süre içinde annenin zorlandığı bir dönem olsa da anne adayları bu dönemin sağlıklı geçebilmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar. Hamilelik dönemi yaza gelen anneler olduğu gibi kışa gelen anne adayları da vardır. Yazın hamile olan kadınların güneş kremi konusunda bazı çekinceleri olduğu bilinir. Çünkü güneş kremlerinin içerisinde bulunan kimyasalların bebeğe zarar verip vermeyeceği konusunda endişelidir. Peki, hamilelik döneminde güneş kremi kullanmanın herhangi bir zararı var mıdır?

Güneş, hamile olsun ya da olmasın herkesin cildinde birtakım zararlara neden olabilir. Örneğin; güneşe fazla maruz kaldığınızda cildinizin yanmasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Yani her dönemde olabileceği gibi hamileyken de güneş yanıklarından korunmanız gerekir.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi anne adaylarının hamilelik döneminde her güneş kremini kullanmaması gerekir. Bunun için bazı güneş kremlerinden uzak durmaları gerekir. Solante Pregna Spf 50+ 150 ml Gebelik Dönemi İçin Özel Güneş Koruma Kremi güneş ışınlarına karşı koruyan etkili bir kremdir.  Bu özel güneş koruyucu, güneşin zararlı etkilerini engellemek için yüksek düzeyde güneşten koruyucu etki sağlarken özel içeriği sayesinde gebelik döneminde oluşabilecek cilt lekelerinin önlenebilmesine de destek olur. 

Güneş, hamilelik maskesi oluşumuna sebep olur mu?

Hamilelik döneminde cilt hassaslaşmaya başlar. Bunun için cilt normal ciltlere göre daha fazla tepkimeye girer. Bu durum ise hamilelik maskesinin oluşumuna neden olur. Hamilelik maskesi ciltte yoğun kahverengi lekeler şeklinde tanımlanmaktadır.  

Hamilelik Döneminde Güneş Kremi Kullanmak Güvenli midir?

Hamilelik döneminde anne adaylarının cilt lekelerinin oluşumuna karşı daha dikkatli olmaları gerekir. Bunun için güneş kremi konusunda daha seçici olunmalıdır. Genel olarak konuşacak olursak hamilelik döneminde anne adaylarının 30 faktör güneş kremi kullanması gerekir.

Hamileyken Hangi Güneş Kremlerinden Kaçınmalısınız?

Hamilelikte kaçınmanız gereken bazı güneş krem türleri vardır. Bu kremlerin içeriğine baktığınızda homosalat oktokrilen, oksiben gibi maddelerin olmaması gerekir. Bahsetmiş olduğumuz bu maddeler hamilelikte cildinizin tahriş olmasına neden olabilir ve alerji yapabilir. Hamilelikte cilt daha yağlanacağı için yağlı kremlerin tercih edilmemesi gerekir.

Güneş kremi çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: Hamileler İçin Güneş Kremi Nasıl Olmalı?
Ekim 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR