Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı İçin Cilt Bakım Rehberi

Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı İçin Cilt Bakım Rehberi

Cildin yoğun bir şekilde güneş ışığına maruz kalması sonucunda meydana gelen birtakım yanıklara güneş yanığı adı verilmektedir. Genellikle açık cilt rengine sahip olan kişiler ile çocuklar ve bebeklerde rastlanılan bu yanıklar ciddiyet durumlarına göre çeşitli etkilere sahip olabilmektedir.

Bu etkilerden en büyüğü ise hayati tehlike aşamasına gelebilecek etkilerdir. Örneğin, fazla güneşe maruz kalmak ciltte güneş yanıklarının oluşmasının yanı sıra kusma, ağrı gibi çeşitli etkilerde gösterebilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için ise güneş öncesi ve güneş sonrası ürünler kullanılmalıdır. Böylelikle güneşin zararlı etkilerinin azaltılması sağlanabilmektedir.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Güneş yanığı durumu söz konusu olduğunda cildinizi yeteri kadar soğutmanız çok önemli olmaktadır. Çünkü, güneş yanığı cildinizin ısısını arttıracaktır ve bu ısının düşürülmesi için de soğuk tatbiki yapılması ya da güneş sonrasında BioNike Defence Sun Güneş Sonrası Losyon gibi güneş losyonlarının kullanılması önemli olmaktadır.

Ancak soğuk olan her şeyin cilt üzerine uygulanmaması çok önemli olmaktadır. Örneğin, cildinizin soğutulması için buz küpleri gibi aşırı soğuk maddelerin kullanılmaması gerekmektedir. Çünkü, bu buz küpleri çok soğuk olacağı için cildinize yapışabilecektir. Bunun olmaması için ise cildinizin soğutulması için soğuk suya batırılmış havlu gibi ürünlerin kullanılması çok daha doğrudur.

Soğuk kompres uygulaması yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir diğeri ise uygulamanın en az yarım saat sürmesi hatta mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye kadar uygulamanın devam ettirilmesidir. Buna ek olarak ise bol bol sıvı tüketilmesi de önerilmektedir. Çünkü, cilt temel anlamda güneş yanıklarında sıvı kaybı yaşamaktadır.

Evde Güneş Yanığı Tedavisi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş yanığının giderilmesi için toplum içerisinde yaygın olan birkaç yöntem vardır. Ancak bu yöntemlerin kesin bir çözüm sunmadığı da bir gerçekliktir. Örneğin, evde güneş yanıkları için uygulanan en yaygın yöntem cilde soğuk yoğurdun sürülmesidir. Bu genel anlamda acıyı azaltabilecek olsa da yanık tedavisi için bir anlama sahip olmamaktadır. Ayrıca süt ürünlerinin genel anlamda bakteri ve enfeksiyonları tetikleme ihtimalinin olduğunun da altının çizilmesi gerekmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: güneş yanığı nasıl geçer, güneş yanığına ne iyi gelir, güneş yanığı tedavisi, güneş koruyucu ürünler, cilt bakımı, güneş sonrası ürünler
Eylül 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR