Güneş Sütü Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Güneş Sütü Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Cilt bakımımız yalnızca cilt temizliğinden ya da makyaj rutinimizden meydana gelmez. Cilt sağlığımızı koruyabilmek ve cildimizin herhangi bir etmenden zarar görmesini engellemek için dikkat etmemiz gereken birçok farklı unsur bulunmaktadır. Örneğin, herkesin bildiği üzere, cildimiz için yararlı olmakla beraber güneş ışınları aşırı maruz kalınması halinde cildimize zarar verebilmektedir.

Güneş Işınlarının Cildimize Olası Zararları

Güneş ışınları D vitamini açısından cildimizi beslemek için en önemli yardımcı olsa da ne kadar güçlü bir şekilde ve ne kadar süre güneşe maruz kaldığımızı günlük olarak kontrol altında tutmalıyız.

Güneş altında uzun süre boyunca bilinçsiz ve korumasız bir şekilde kalmak her şeyden önce ciltte yanıklara yol açabilmektedir. Güneş yanığı daha hafif seviyelerde olabileceği gibi bir anda anlamadan ağır bir yanık halini de alabilmektedir. Bu sebeple ciltte tahrişler ve yaralanmalar meydana gelebilir.

Güneşe sürekli olarak korumasız bir şekilde maruz kalmak aynı zamanda cildimizi yıpratıp kırışma hızını artırabilir. Bunun yanı sıra, güneş ışınları cildimizde lekelenmeler de yaratabilir.

Güneş ışığının fazla etkilerinden kaçınılması gereken en önemli nokta ise güneş ışınlarının kanserojen etkisidir. Tüm bu olası zararları ile güneş ışınlarının cildimize olabilecek zararlarını minimuma indirmemiz gerekmektedir.

Güneş Sütü Faydaları

Bu noktada cildimizi korumak adına kullanabileceğimiz ürünlerden biri de güneş sütüdür. Güneş sütü cildimizi korumak için SPF faktörüne başvuran bakım ürünleridir. Yüzünüz ve vücudunuz için ayrı çeşitleri mevcut olan güneş sütleri güneş kremlerinden birkaç noktada ayrılmaktadır.

Güneş sütleri hafif bir formüle sahiptir. Güneş kremlerindeki yoğun yapının aksine güneş sütleri günlük olarak kullanılabilecek ince bir yapıya sahiptir. Güneş sütleri aynı zamanda vücut sütü ile aynı şekilde cildi nemlendirici bir etkiye de sahiptir. Sprey şişelerde de bulabileceğiniz güneş sütleri cildinize gerekli bakımı yaparken SPF etkisi ile güneşin olası olumsuz etkilerinden cildinizi korur.

Bebak Kakao Özlü Güneş Bakım Sütü 215 ml ile güneşlenme keyfinizi korumalı bir şekilde sürebilirsiniz. Bebak Kakao Özlü Güneş Bakım Sütü içeriğindeki kakao özü sayesinde bronzlaşırken kontrollü aşamalar ile cildinizi hem yanıklardan hem de güneş ışınlarının zararlı özelliklerinden korur.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: güneş sütü nedir, güneş sütü ne işe yarar, güneş sütü nasıl kullanılır, güneş koruyucu ürünler, cilt bakımı
Ekim 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR